EFKbön vecka 44, 31 oktober - 6 november

Tillsammans gör vi mer för nyanlända och människor på flykt!

Engagemanget för människor på flykt är stort inom rörelsen. Under det senaste året har vi i EFK fått vara med och bidra till mycket fantastiskt, både på vägen från Syrien och genom Europa och lokalt i församlingarna.

Internationellt arbetar vi tillsammans med våra parters i Mellanöstern och genom Europa för att ge utbildning till barn i flyktingläger, dela ut mat och mycket annat för att människor på flykt ska kunna bygga upp sina liv igen.

I Sverige har ett stort antal församlingar över hela landet öppnat sina dörrar för att ta emot nyanlända och flyktingar. Många startar språkkaféer, hjälper till i kontakt med myndigheter och bjuder in till församlingsgemenskap.

Nu ser vi att många församlingar efterfrågar stöd i att gå vidare med sitt engagemang, från det akuta flyktingmottagandet till att arbeta med integration på riktigt.

Hanna Ciszuk-Hägerman

Hanna Ciszuk-Hägerman

Därför är vi glada att nu komma igång med projektet Integration och flykting! Projektets syfte är att stötta alla initiativ som finns i rörelsen med utbildning och resurser, och att hjälpa de som ännu inte är aktiva att komma igång. Vi vill också bredda initiativ som finns genom att koppla ihop olika aktörer inom rörelsen och utanför i olika nätverk. Vi i EFK har som församlings- och missionsrörelse en unik möjlighet att kunna spela en avgörande roll för att människor som är på flykt ska kunna bygga upp sina liv igen. Tillsammans kommer vi nu att kunna starta helt nya initiativ som går längre än vi hittills gått med integration och flyktinghjälp.

/Hanna Ciszuk-Hägerman, projektledare för projektet Integration och flykting

Be för:

  • Be för Markus Sand och Daniel Råsberg som kommer att arbeta med att utveckla och stärka församlingar, missionärer och partners i deras möte med flyktingar och asylsökande
  • Be att Gud öppnar dörrar för oss att delta i fler nätverk, så att vi tillsammans med andra kan komma längre
  • Be att Gud för den här tiden reser upp fler personer i Sverige som med sina gåvor vill tjäna. Några yrkesgrupper som vi tror att Gud på ett nytt sätt kommer använda i denna tid i vår rörelse är lärare, jurister och socionomer.