EFKbön vecka 45, 7-13 november

Al Massira - ett material som presenterar Jesus

am-liten-bild-jpeg

En del av de asylsökande/nyanlända som kommer till språkcaféer och svenskundervisning i våra församlingar brottas med existentiella frågor och bär på en andlig hunger. De söker tillfredsställande svar på sina frågor och vill ofta höra vad vi tror på. Att då kunna berätta om Jesus på ett sätt och ett språk de förstår är inte alltid enkelt. Ett redskap som fler och fler upptäcker är Al Massira. Det är ett arabiskt ord som betyder ”vandringen”. Al Massira är ett material som presenterar Jesus utifrån en kronologisk genomgång av Bibeln med fokus på några av de stora personligheterna/profeterna. Jesus talade själv om att det står om honom överallt i skrifterna, och Al Massira undersöker just vad skrifterna och profeterna säger om honom med början i Gamla testamentet.

Materialet är framtaget av personer från Mellanöstern och bygger på filmer som presenterar budskapet. Man möts i grupper där också mat, gemenskap och öppna samtal är viktiga delar. I år har vi introducerat materialet i Sverige och håller på att översätta det till svenska samtidigt som vi löpande håller kursledarutbildningar. Materialet har tagits emot väldigt positivt och ett antal grupper är igång, bland annat i Sävsjö, Kopparberg, Örebro och Hallsberg.

För mer info se almassira.org Länk till annan webbplats. eller mejla till almassirasverige@gmail.com.

/Markus Sand, samordnare inom EFKs projekt Integration och flykting samt samordnare för Al Massira i Sverige.

Be att:

  • De Al Massira-grupper som är igång får leda till att deltagarna förstår budskapet om Jesus och vill lära känna honom.
  • 15 nya grupper startas 2017 av de som gått kursledarutbildningen.
  • Översättningsarbetet till svenska ska bli lyckat så att vi på riktigt kan ta till oss det på svenska och att det blir färdigt under våren 2017.
  • Planerna för våren med kursledarutbildningar och träning av nya utbildare ska falla på plats.