EFKbön vecka 51, 19-25 december

efk-julkort-2016

"Låt oss fortsätta att ropa till Gud om ett slut på bomber som faller"

Julen är här då vi välkomnar Fridsfursten. I Mellanöstern där allt började för 2000 år sedan är freden långt ifrån en verklighet, precis som det var då Jesus föddes. Låt oss mitt i glädjen då vi firar det fantastiska fortsätta att ropa till Gud om ett slut på bomber som faller, barn som förlorar sina föräldrar, ungdomar som lär sig att spränga sig i luften för att döda och skada och kyrkor som sprängs. Vi i EFK fortsätter tillsammans med våra partners att arbeta för fred och frihet och fortsätter att hjälpa de som är på flykt nu när vintern drabbar regionen. Våra partners som behöver kraft och ett enormt mått av kärlek som drivkraft för att sträcka sig ut till de som mänskligt sätt är på fiendens sida.

Vi ber speciellt för situationen i Aleppo och Syrien, men också för Sudan där strider har drivit hundratusentals människor på flykt. Vi ber också för de kristna i Egypten som är extra pressade efter förra veckans bombattack mot en kyrka där 23 gudstjänstfirare dog.

Ett nordafrikanskt land har de senaste 30 åren haft en stark väckelse, särskilt i en del av landet där en folkgrupp som hör till berberfolken bor. Kanske finns nu fler än 100 000 efterföljare till Jesus i landet. EFKs partner arbetar med uppföljning, församlingsplantering och utbildning av ledare och församlingsplanterare. De har också ett skyddsboende för utsatta människor som blivit utkastade vid omvändelsen till Jesus. Vi stöder utbildningen av ledare och vill under nästa år kunna skicka minst en pastor eller lärare för att undervisa dessa ledare under en vecka. Be för fortsatt väckelse, be om beskydd för ledarskapet för vår partner och be att vi hittar rätt personer som kan ge stöd i undervisning av ledare och församlingsplanterare.

I Sudan sitter sedan 1 år tre lokala pastorer samt en tjeckisk arbetare i fängelse på grund av sitt arbete, vissa av anklagelserna kan leda till dödsstraff. Den här veckan pågår viktiga förhandlingar i domstolen. Be att domaren ska se vad som är sant och rätt samt för en snar frigivning av våra troende syskon.

/Jonatan*, regionledare för EFKs arbete i Europa/Mellanöstern

*Av säkerhetsskäl skriver vi inte ut hela namnet.