EFKbön vecka 3, 16-22 januari

De som gått före

Arkivgruppen som avtackades i december 2016 på EFKs Sverigekontor.

De som gått före

För ett par veckor sedan tackade vi på EFKs Sverigekontor av den arkivgrupp som har ägnat ett par år (minst) åt att sortera bland alla papper och handlingar från alla våra tre grundarsamfunds långa historia. Jag blev lite gråtmild medan vi tackade. Dels rann tårarna av beundran för de människor som lägger av sin ideella tid för att sortera gamla papper – vilket tjänande! Men än mer för att jag fick applådera just dem, precis de där människorna som jag håller så högt. Jag är uppvuxen inom Örebromissionen. Jag har varit på sammanträden och konferenser i det sammanhanget sedan innan jag kunde gå. Och jag har mött Hjältarna. Dem som vigt sitt liv åt missionen, de som har uppmuntrat så många runtomkring sig, de som har tagit ut riktning, de som har gett upp så mycket, de som har sett mig. Mig! En liten tjej med stora drömmar. Jag har fått vara med, varit självklar. Jag har haft en plats. Och ett par av de hjältarna fick jag applådera nu. Nu, när jag jobbar på det här kontoret, när jag får vara med och ta ut riktning. Cirklar sluts och jag är så enormt tacksam för dem som har gått före, vilken gåva andras erfarenhet kan få vara.

Och tanken svindlar när jag tänker på hur långt tillbaka våra rötter går. När jag i tacksamhet tänker på Kerstin eller Göran så tänker de i sin tur med tacksamhet på människor före dem. Och så håller det på. Tillsammans har vi under mer än ett sekel fått ta emot och ge vidare av våra erfarenheter, av den kärlek som är av Gud oss given och av det uppdrag vi är satta på den här jorden för att slutföra. Vilken nåd det är att få vara med. Vilken glädje det är att få finnas i ett pärlband av tjänande och kunskap.

/ Josefine Arenius, Teamledare för EFKs eventavdelning

Tacka och be för:

  • Alla dem som har gått före. Tacka Jesus för de exempel och förebilder de är och har varit för så många.
  • Tacka för alla dem som har svarat ja på kallelsen från Jesus.
  • Tacka för dem som har gjort så stora personliga uppoffringar för evangeliet.
  • Tacka för alla som har gett sig den på att de ska få flera att växa runtomkring dem.
  • Tacka för dem som troget ber för generationen som tar över.
  • Be Gud att han ska väcka kallelsen att vara en förebild hos många fler av oss. Be om frimodighet att hjälpa andra och att dela med sig av det man själv har fått av tro och förtröstan. Vi är EFK tillsammans. Vi finns mitt i ett sammanhang med trådar bakåt och siktet framåt.

Tack Jesus Kristus för allt det vi får vara tillsammans, och tack för dem som lagt grunden för allt det goda vi får stå i just nu.