EFKbön vecka 5, 30 januari - 5 februari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma och barn från Kambodja

Brustna hjärtan

Jag har haft förmånen att vara med och starta upp ett projekt i Kambodja som fokuserar på att hitta hjältar som vill stå upp för barns rättigheter. Människor som väljer att stå upp för barns rättigheter och föra deras talan trots att det är obekvämt för dem.

Så här sju år in i projektet så är det underbart att se hur den kristna församlingen i Kambodja verkligen har tagit sitt uppdrag på allvar. Guds Ord har blivit deras rättesnöre vad det gäller synen på och omhändertagandet av barn trots att det går emot kulturella och religiösa normer. Jag ser kristna ledare som vittnar om brustna hjärtan för barnen som finns runt dem.

Hela evangeliet till hela människan har fått en ny innebörd när även barnen finns med. Jag ser hur församlingsledare har öppnat upp sina hem för barn och ungdomar som annars inte skulle våga höja sin röst om vad de varit med om. De står upp för barn som blir utnyttjade och för deras talan när de inte själva kan eller vågar. Församlingsledarnas liv i sig har blivit ett vittnesbörd där Guds Ord har kommit till liv i både ord och handling. Det har också öppnat upp för möjligheter där folk vänder sig till dem för råd av olika slag. När man tycker att det civila samhället självt ska höja sin röst i olika frågor så vänder folket sig till församlingsledarna. En del av detta har också gjort att ett antal nya församlingar har planterats.

När man låter Gud slita sönder ens hjärta och när man vänder sig till Herren då vet man inte var det slutar.

/ Maria Finnevidsson, arbetar vid Asiens missionscenter och ansvarig för fokusområden Barns rättigheter

Tacka för:

  • alla de kristna ledarna i Kambodja som väljer att dela med sig av hela evangeliet.
  • för alla kristna ledare som väljer ett brustet hjärta för barnen som finns runt dem.

Be för:

  • barn och ungdomar som inte känner sig trygga eller känner att de har någon de kan lita på.
  • barn och ungdomar som varje dag vaknar upp till en ny dag av övergrepp och vanvård.
  • vuxna som vill föra barns talan och stå upp för deras rättigheter
  • de kristna ledarna i Kambodja som varje dag lever ut sin tro.