EFKbön vecka 8, 20-26 februari

alt

Utsattheten stor för barn i Brasilien

Jag och min familj bor i norra Brasilien där vi arbetar med minoritetsfolk från olika stammar längs floden Xingú. De här folken har under de senaste 5 åren fått mer och mer kontakt med staden, detta på grund av ett enormt dammbygge. De här folken som tidigare levde ganska opåverkade av majoritetskulturen har nu blivit mer involverade i stadslivet dit de kommer vid olika tillfällen. De utsätts för stor diskriminering och blir inte alltid väl behandlade. De luras in i alkoholproblem, ekonomiska skulder, blir lurade i handeln osv.

Framför allt har vi sett att barnen far illa av detta. De lever med risker när de vistas i staden. Det kan t.ex. vara att de leker på gatan där de riskerar att bli utnyttjade på olika sätt. De växer upp med två helt olika kulturer tillsammans med föräldrar som inte alls behärskar majoritetskulturen och i detta riskerar de att bli identitetslösa. Man skulle kunna säga att alla dessa folkgrupper just nu lever i en kulturell identitetskris. Mitt i detta vill vi vara med och stötta dessa folk genom att starta upp en daglig verksamhet med en humanare och tryggare vardag då de vistas i staden. Vi är just nu i startgroparna för att hyra ett hus och starta verksamheten. Här kommer de att få stöd och hjälp i kombination med en stimulerande vardag. Framför allt en trygg plats för barnen att leka och utvecklas på.

/ Louise *, arbetar i norra Brasilien med minoritetsfolk genom EFKs Region Latinamerika * på grund av säkerhetsrisk skrivs inte hela namnet ut

Tack & Bön

  • Be att de här familjerna inte splittras och tappar sin kultur, identitet och språk.
  • Be för barnen som växer upp att de hittar sig själva och kan få en ljusare framtid.
  • Be över det projektet som vi håller på att starta upp att det får bli efter Guds vilja och att de resurser som behövs får finnas i form av ekonomi, möbler, personal mm.
  • Tacka GUD för vad han gjort så här långt och be om beskydd över oss som arbetar mitt i detta.