EFKbön vecka 13, 27 mars-2 april 2017

alt

Två elever samtalar på Örebro Folkhögskola i Vivalla

Örebro folkhögskola – skolan som finns på tre platser med fokus på utbildning.

Du hittar oss på Götabro, i Vivalla centrum och på Holmen.

Förra veckan kunde man följa Götabroskolan och den här veckan får du be för oss som är inne i Örebro.

I januari förra året blev Örebro Folkhögskola egen juridisk person och huvudmän för skolan är Evangeliska frikyrkan, Immanuelskyrkan Örebro och Filadelfiakyrkan Örebro. Rektor på skolan är Marie Holm.

Vårt utbildningspaket sträcker sig från svenska från dag 1 för asylsökande, etableringskurs för de som nyligen fått uppehållstillstånd, allmän kurs på gymnasienivå till fritidsledarutbildningen. Under det senaste året har inriktningen på skolan gått från att både arbeta med utbildning och arbetsmarknadsåtgärder till att fokusera på utbildning.

Att vara en skola mitt i Vivalla i Örebro känns bra och vi försöker vara engagerade i samhällsfrågor som berör Vivalla. Det kan vara sopsortering, loppis, områdesgrupp etc. Vivalla är en stadsdel med stort utanförskap och hög arbetslöshet. Mer än 75% av Vivallas invånare har utländsk bakgrund. Arbetslösheten är tre gånger högre i Vivalla än i övriga Örebro och utbildningsnivån lägre. Vivalla är enligt polisen ett ur brottssynpunkt problemområde som klassas som särskilt utsatt område.

/ Annelie Andersson, pedagog och samordnare på Örebro Folkhögskola

Be för:

  • vår skola och att vi tillsammans med våra huvudmän kan göra skillnad för många
  • våra deltagare som går hos oss mellan 8 veckor till fyra år, beroende på kurs.