EFKbön vecka 17, 24-30 april 2017

alt

Aktiviteter för barn i södra Paraguay

"Vi ber om andligt genombrott"

I södra delen av Paraguay, ett litet land i mitten av Latin-Amerika, så ligger staden Encarnación, precis vid gränsfloden till Argentina. Här bor sedan hösten 2015 familjen Korsgren som är utsända som missionärer av Evangeliska Frikyrkan och arbetar med ett församlingsgrundande projekt i vår partner baptistsamfundet Convención Iglesias Bautista Betel (CIBB) regi.

I vårt arbete står vi i fasen att vi ber om två saker, det första är en egen lokal och det andra är ett andligt genombrott. Vi har sedan vi kom gjort en hel del aktiviteter, framför allt med barn och kvinnor, och fått en ganska bra rotning i samhället. Vi har också upplevt ganska tydliga tilltal från Herren hur vi ska arbeta. Men vi saknar ett ställe att bjuda in till som människor kan identifiera som en kyrka. Vår partner håller just nu på att samla medel för att köpa en mycket bra lokal här. Ni får gärna vara med att de medlen ska komma in denna vecka, beslutet tas i helgen! Be för det ”La Casa Azul” (det blå huset) som vi kallar det.

Men, ännu viktigare, ber vi för en Andeutgjutelse. I våra samlingar läser vi Apostlagärningarna och det har väckt en sådan längtan i oss att se liknande saker i vår närhet. Vi arbetar nästan alltid med långa processer i evangelisation och lärjungaskap, men en hunger har väckts att också se förvandlingen ske på ett ögonblick, att se Herrens hand beröra människor på ett mäktigt sätt så att deras liv och familjer förvandlas. Vill ni stå med oss och be och tro för detta?

/ Roger Korsgren, missionär i södra Paraguay, med fokus på församlingsplantering

Bön- och tacksägelseämnen

  • Vi tackar för eventet i helgen där över 100 barn fick höra om Guds kärlek och ta emot en present från biståndsorganisation. Tack för de nya kontakterna med de sociala myndigheterna som har öppnat sig.
  • Vi ber för att Ordet ska ge frukt där det sås. Att människor inte bara ska höra utan också förstå så att Ordet kan bära frukt i deras liv.
  • Vi ber för Andeutgjutelse! Att Andens verklighet ska bryta igenom religiositet och legalism och ge syndanöd och leda frälsning.
  • Vi tackar för de kvinnor som kommer till kurserna vi anordnar och ber att deras familjer ska få se resultat av det som de lär sig.