EFKbön vecka 19, 8-14 maj 2018

alt

Vi ber om en andra chans

Det är nog en hel del av er som lever med en känsla av att ni fått en andra chans. En allvarlig sjukdom eller olycka kanske förändrade din vardag för alltid. I mitt fall så var det Estoniakatastrofen. När det mänskligt sätt inte ska gå att överleva så visade Gud ändå mig att han ville av någon anledning att just jag skulle få livet tillbaka. Att just jag skulle få en andra chans.

EFK driver Second hand-butikersedan många år. Dessutom så har en hel del församlingar egna butiker. Det finns flera olika orsaker till att vi har engagerat oss i detta. Det är så lätt att vi bara pratar om pengar eftersom det är det som enklast går att mäta. Men pengarna ger EFK en enorm möjlighet att faktiskt ge människor ett liv. Att få en andra chans. 

Guds underbara natur ska vi självklart vara rädda om. Att aktivt bidra till en minskad konsumtion av nyproducerade varor ser jag faktiskt som en "Gudstjänst" i sig. Tänk att den där prylen som någon blev förtjust i för många år sedan, men som sedan gallrades ut ur hemmet, nu kan bli återfunnen och bli älskad på nytt. Den kan få sin andra chans. 

Av en eller annan anledning så behöver vissa personer få hjälp att komma tillbaka till ett fungerande arbete.Det kan bero på sjukskrivningar eller arbetslöshet. Men det kan också vara så att de kommer via kriminalvården. Att då med sina förutsättningar få komma i funktion, börja få rutiner, utföra en uppgift och dessutom känna att man faktiskt direkt hjälper andra människor gör ju något speciellt med oss. Känslan av att få en andra chans börjar infinna sig.  

Just nu sjösätter vi ett antal saker för att våra butiker ska kunna utvecklas i rätt riktning och vi därmed ska kunna hjälpa ännu fler. Vår bön är verkligen att fler församlingar och fler av medlemmarna i församlingarna ska engagera sig i arbetet. Att vi ska få vara församlingens förlängda arm. 

/ Mats Hillerström, Verksamhetschef, Ge för livet Second hand

Tack och böneämnen:

• Tack Gud för alla de volontärer som genom åren har gett av sin tid. Välsigna dem. Deras tid ger liv.

• Tack Gud för alla våra gåvogivare som skänker sina prylar till oss. Välsigna dem. Prylarna ger liv.

• Tack Gud för alla kunder som handlar av oss. Välsigna dem. Deras pengar ger liv.

• Gud, vi ber om att våra butiker ska utvecklas och ge ett ännu större överskott.

• Gud, vi ber om att flera volontärer ska engagera sig. Inte bara för att utföra ett arbete utan för att samtidigt stå sida vid sida med andra människor och där sprida ut din kärlek omkring sig. 

• Gud, vi ber att fler församlingar ska gå med i familjen "Ge för livet - Second hand". Tillsammans är vi EFK.