EFKbön vecka 22, 29 maj-4 juni 2017

alt

Tillsammans – för utsatta barn!

Överallt där det finns fattigdom och sociala orättvisor är barnen särskilt utsatta. I svältkatastrofer, eftersom näring är så grundläggande för t ex tillväxt och utveckling av immunförsvar m.m. I fattigdom, eftersom föräldrarna kanske inte har råd med skolgång, åtminstone inte till alla sina barn (Kan du tänka dig hur det skulle kännas om du behövde prioritera bland dina?!). Barns rättigheter är ett av EFKs fokusområden i det internationella arbetet och i över 40 år har Barnhjälpen funnits för att se till att vi ska kunna ge barn en bättre framtid. Just nu har vi 24 olika insatser på fem kontinenter och många av dessa är helt beroende av Barnhjälpens faddrar/månadsgivare, för sin verksamhet.

Tack vare det stöd som våra faddrar ger kan vi bryta negativa mönster och istället ge barnen möjlighet till utbildning och barnomsorg, hälso- och sjukvård eller ett hem för de utsatta och föräldralösa barnen.

En av de riktigt vackra sakerna med Barnhjälpen, som vi ser det, är att det inte är enbart en biståndsorganisation med enbart givare och mottagare, där det lätt blir ett "vi-och dom-tänk". Som en del av EFK finns bara ett enda stort "vi" som tillsammans bär arbetet. Några arbetar i fält, några här i Sverige, många gör insatser hos EFKs samarbetspartners ute i världen, än fler är faddrar som bidrar ekonomiskt - och framför allt är vi förhoppningsvis väldigt många som är med och ber! Och aldrig är det längre emellan än att faddern i Sverige kan ta kontakt med den som direkt arbetar med det projekt han eller hon är med och stödjer. Tillsammans… det är så vi åstadkommer förändring!

Böneämnena nedan (och EFKs instagram denna vecka, för er som följer detta) reflekterar just detta "tillsammansarbete". Vi är fyra av alla de personer som på ett eller annat sätt arbetar med eller genom Barnhjälpen. Tillsammans säger vi tack för att ni är med och ber för oss och för barnen under denna vecka!

Anneli Dagernäs – EFK-missionär och regionledare för Afrika

Maria Martinez – samordnare för det sociala arbetet hos EFKs partner CCAB i Paraguay

Kicki Rimmerfors – ledare i söndagskolan i Fylstakyrkan i Kumla (som är Barnhjälpenfaddrar)

Mattias Davén – insamlingskommunikatör för Barnhjälpen på EFKs Sverigekontor

Bön & Tack

  • Tack för det engagemang som finns i våra olika söndagsskolor för Barnhjälpen!
  • Tacka för flera nya faddrar – och be om ännu fler, som gör det möjligt att göra ännu mer!
  • Be för de utsatta barn som får hjälp genom Barnhjälpen i Swaziland. Be för de Family Units som är kopplade till dessa barn och deras familjer och som kommer hjälpa familjerna med självförsörjning. Just nu är det flera viktiga beslut och namnteckningar som ska till för att detta projekt ska kunna fungera fullt ut. Be om Guds ledning och vishet!
  • Tack Gud för de döva flickorna i Maputo, Mozambique som får en chans till utbildning och jobb genom det syprojekt som AMQF har som både utbildar och ger arbete åt många unga tjejer.
  • Många av de barn som vi arbetar med i Latinamerika finns i disfunktionella familjer där det förekommer mycket våld. Be för barnen och deras familjer, att barnen kan få en trygg uppväxt och kan utvecklas på ett sunt sätt utan att utsättas för våld och övergrepp.