EFKbön vecka 23, 5-11 juni 2017

alt

Församlingsplantering i Malmö

Jag heter Onofrio Graci och kallas för Noffi.

Jag och min fru Elisabet fick till oss för flera år sedan att vi skulle starta en församling. Vi såg att det skulle behövas en församling där människor som oss som kom utifrån skulle få känna sig hemma på ett naturligt sätt och känna sig förstådda utifrån det livet vi hade levt och bli bemötta med förståelse och kärlek.

Vi kunde många gånger känna att människor i kyrkan ville väl men hade inte den livserfarenheten för att förstå och möta olikheter. Det kunde medföra att människor som hade levt ett svårt liv kunde känna sig oförstådda och missuppfattade. Det blev nästan som sonen som kom hem och fick möta sonen som var hemma i Lukas kapitel 15.

Vårt mål är att båda sönerna ska finna varandra för det är då som Guds kärlek blir optimal. Vi vill skapa en miljö för människor som levt i världen att hitta en plats som de kan känna sig förstådda i och växa därifrån, det är en av våra stora utmaningar.

Vi samarbetar och får hjälp av Immanuelkyrkan i Malmö, vi kände att det vi ville göra inte skulle vara något som vi själva skulle bära. Samtidigt som vi är en egen församling så är det tryggt att ha en församling som Immanuel i ryggen. Vi valde också att gå med i EFK och kan känna att vi står för samma värderingar.

Vi är en församlingsplantering som heter Lukas 15. En del av vår vision är att söka efter det som är förlorat. Vi försöker att anpassa våra möte så att människor som kommer utifrån och inte har någon erfarenhet av vad Gudstjänst är, lätt ska kunna hänga med det vi gör. Vi är samtidigt ganska karismatiska i vårt tänk och handling. Vi ber för sjuka, profeterar in i människors situation, ber för frälsning m.m. Samtidigt så försöker vi förklara det vi gör och ger utrymme för frågeställning för de som tycker att det verkar lite främmande för dem.

Vi som församling identifierar oss med den förlorade sonen som kommer hem och får möta en pappa som varken är elak, hård eller dömande, utan barmhärtig, mild och kärleksfull. Välkomnande, inbjudande, förlåtande och upprättande.

Budskapet om att alla är förlorade och att Gud i Jesus Kristus söker efter det som är förlorat, är något vi vill nå ut till alla människor med. Att visa på Guds kärlek i våra relationer utanför församlingen där vi möter människor där vi är i vår vardag.

Med Jesus som förebild fokuserar vi på hans karaktär och ser på hur han möter människor med största kärlek och en mild och barmhärtig ton. Med Kristi sinnelag bjuder vi in till att få delta i vår gemenskap och få smaka på att Herren är god.

Vi har hyrt in oss i en föreningslokal som tillhör en förening som heter Comigen och driver café och social verksamhet samt har flertal NA möte. Vi har möte varje torsdagskväll kl. 19.00 och varannan söndag kl. 13.00

Vi har en kärngrupp på ca 15 personer som har ett stort nätverk. Vi samlar ca 10-15 personer på våra bibelstudier, lovsång, bön, och förbön på torsdagar och ca 20-30 personer på våra söndags Gudstjänster.

Vi får tillfälle att bl.a. be till frälsning för människor som har beroende problematik men även för andra människor i olika situationer i livet.

Vi har människor från olika kulturer och samhällsklasser, lokalen ligger vid Möllevångstorget i Malmö som är ett mångkulturellt område och har väldigt olika sorters människor. Vi vill att människor ska få möta Jesus Kristus som är deras själars frälsare och vårdare.

Vi ser människor bli befriade och upprättade i våra samlingar genom den heliga Anden, då vi tror på att nådegåvorna är en naturlig del i det kristna livet. Lärjungaskap och att få praktisera och träna i det profetiska är något vi ständigt uppmuntrar till och vill att alla ska prova på och se att Gud bor i varenda människa som bekänner Jesus som sin Herre.

Själavårdande sinnelag och bön är något vi vill lära ut och ha med sig.

Som arbete står jag som pastor i följande arbete:

  • Människor blomma ut i sina gåvor.
  • Lära känna Jesus
  • Multiplikation i form av praktiskt lärjungaskap
  • Vill se hemgrupper i mer personliga relationer.
  • Se syskonen i Kristus leva ut det kristna livet frimodigt i sina andra gemenskaper.

/ Noffi, församlingsplanterare Malmö

Tack & Bön

  • Tacksam för de människor vi får möta och leda till Jesus.
  • Tacksam till de människor vi fått döpa.
  • Tacksam för hur Gud förvandlar människor i det lilla.
  • Tacksam för att se Guds rike i Lukas 15.
  • Ber för en ny lokal, bättre förberedd så att man slipper det praktiska förberedandet inför samlingarna.
  • Ber att Gud beskyddar de som kommer till tro, att de fortsätter att följa Jesus.
  • Ber för de som får bära ett stort ansvar, att de ska känna glädje och att Herren är med i sin kraft och styrka.
  • Ber om vishet hur vi ska föra församlingen vidare och att Guds vilja får ske.
  • Ber för skördare