EFKbön vecka 24, 12-18 juni 2017

alt

Församlingsplantering i Svenljunga

I Svenljunga, mellan Borås och Ullared, finns Tomaskyrkan, en församlingsplantering med stöd från EFK och Korskyrkan i Borås. Berättelsen om Tomas beskriver det vi vill se och det vi drömmar om ska hända människor i Svenljunga.

Vi är väldigt glada för den gemenskap som vi har och får vara med i. Vi är 15-20 barn och vuxna med olika bakgrund. Vi tycker det är fantastiskt hur människor som inte har en kristen tro väljer att prioritera gemenskapen. Varannan fredag träffas vi för cellgruppssamling. För tillfället utgår samtalen från ett material som heter ”The world we all want”. Det är mycket spännande.

Förra året hade vi två cellgrupper ett tag, men pga flytt och annat förlorade vi en del trogna människor och fick gå tillbaka till en. Det var också så att vi upptäckte att det var mycket svårare att rodda två grupper och hitta någonstans att vara. Nu är vi lite fler igen och kan förhoppningsvis behöva göra en avknoppning av gruppen igen. Det är positivt, men vi vet också vad det kostar.

Nästa vecka och veckan därpå, ska vi ha en kurs för vuxna som inte lärt sig cykla. Det gör vi för att bygga kontakter, hjälpa människor, bidra till samhället och väldigt mycket för att det är roligt. När jag skriver detta vet vi ännu inte om det blir några som vågar gå kursen, men kanske…

/ Fredrik Skott, församlingsplanteringen i Svenljunga

Bön & Tack

  • Be för cykelkursen
  • Be att människor ska upptäcka Jesus
  • Be för cellgruppsdelning
  • Tacka för gemenskapen