EFKbön vecka 25, 19-25 juni 2017

alt

En böneledares hjärta

Älskade Torpkonferens! I månader förbereder vi oss. I månader ber vi för att vara redo att ta emot folk som hungrar och vill ha mer av Jesus. Jesus kallar oss samman och det betyder att Han har något att säga, och att göra. Fienden gillar inte detta och varje år måste vi sammankalla förebedjarna på väktarmuren! Så också i år!  Utan att bedjarna ber öppnas inga vägar. Utan bön missar vi målet -  Utan bönen kan vi inte se det våra hjärtan längtar efter – Jesus!

Under Torp som är sådan glädjefest så händer det ofta att vi förebedjare möter trötta ledare som söker reda på oss och under tårar önskar de hade mer kraft – de vill ju så mycket. Ofta sker detta på onsdagen och torsdagen. Det är en ” kristid” för kraften sviker. På onsdagen är toaletterna fulla och städtrupperna måste fixa snabbt en lösning. Strömmen går i köket och förebedjarna jobbar på högtryck i bönekamrarna.

Under podiet sker bönepassen och vakar över konferensen. Här får varje predikant, talare eller musiker förbön och varje gång drabbas vi av smörjelse som lägger sig som en mantel över dem med uppdraget att få förmedla Jesu hälsning. Predikanterna är ofta ödmjukt nervösa och har både behov av förbön och kramar att allt ska gå bra. Senare ser vi på tv-skärmen vi har under podiet hur den talaren vi fått be för får förmedla Guds ord och kraft från himlen. Mitt i allt börjar det regna…  Detta är Torp! Så himmelskt och samtidigt så jordiskt nära.

Vi ropar  ”..låt oss få möta dig Jesus!” Kom Jesus vi behöver Dig!” Ett under varje år! I love it! Älskade Torp. Vi älskar dig! Ja, … sen glömmer vi att äta, som vanligt!

Torpkonferensen handlar om Jesus. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Utan Jesus har vi ingen konferens. Det är nämligen han som kallar oss samman för att få sitta ner – eller att få dansa inför Hans ansikte! Att få bli berörd, uppfylld och förnyade i vår kärlek både till Jesus och varandra. Låt oss nå åter till den första kärleken!

Så förebedjare, och alla andra. Upp på väktarmuren! Bana väg för Herren. Be, sök Gud och möt Honom! Du får vara med för Herren kallar Dig att be!

/ Pastor Kerstin Korswing - Förbönsledare och bönekrigare

Bön och Tack

  • Prisa Jesus!
  • Be att Jesus kommer med sin närvaro, kärlek och vidrör folket.
  • Be att Jesus öppnar våra hjärtan att ta emot ”Den första kärleken”
  • Be att människor blir frälsta.
  • Be att alla trötta hjärtan ska få ett nytt möte med Jesus.
  • Be för EFK – att Jesus leder.
  • Be om beskydd i Jesu namn.
  • … och glöm inte att be för sol!