EFKbön vecka 26, 26 juni-2 juli 2017

alt

Sommar-outreach i Linköping

Under den kommande veckan kommer 4 förs amlingar i Linköping (Nygårdskyrkan, Ryttargårdskyrkan, Citykyrkan & Pingstkyrkan) arrangera Summer Outreach i Linköpings tre mest invandrartäta stadsdelar: Skäggetorp, Ryd och Berga.

Valet av stadsdelar känns naturligt då dessa har en stor andel nyanlända och också många personer med socio/ekonomiska utmaningar. Vi tror därför att det är missionsstrategiskt att satsa dessa områden. I Skäggetorp finns pionjärförsamlingen Nygårdskyrkan, i Berga finns en församlingsplantering och drömmen är att även en församling i Ryd inom en inte allt för avlägsen framtid kommer planteras.

För många barn i de ovan nämnde områdena är sommaren faktiskt rätt seg! Flera har inte möjlighet att åka på semester och utan skola och fritids blir det lätt långtråkig. Satsningen kommer därför framför allt fokusera på barnen och inte minst på barnmöten med sånger, tävlingar och berättelser från Bibeln.

Nygårdskyrkan & Pingstkyrkan har under flera år jobbat med utåtriktade barnmöten och responsen har gång på gång väldigt god från såväl barn som föräldrar. I början var vi lite försiktiga, men mer och mer känner vi att vi frimodigt kan presentera Jesus klart och tydligt och att folk uppskattar det, även dem vi inte förväntar oss ska göra det.

/ Johannes Stenberg, Linköping

Be för:

  • Att allt praktiskt ska fungera med barnmöten, hoppborgar, popcornmaskiner, ponnyridning, bokbord m.m.
  • Öppna hjärtan hos de som kommer få höra om Jesus
  • Att en församling ska planteras i stadsdelen Ryd

Tacka för:

  • Att fyra församlingar gemensamt stöttar sommarsatsningen
  • Alla barn och föräldrar som de senaste åren fått höra om Jesus genom utåtriktade barnmöten i Skäggetorp & Berga
  • Församlingsplanteringsinitiativen i Berga och Skäggetorp (Nygårdskyrkan)