EFKbön vecka 34, 21-27 aug 2017

alt

Ungdomars fortsatta vandring med Jesus

I dagarna börjar de flesta barn och ungdomar sina skolor och andra aktiviteter igen efter sommarlov. Flera tusentals ungdomar har varit på läger, festivaler och andra kristna aktiviteter. Många har mött Jesus och gjort viktiga erfarenheter som kommer bära dem vidare i livet.

De upplevelser som lägren inneburit blir så lätt något som snabbt falnar när höstens vanliga aktiviteter drar igång. En enormt viktig del av ungdomsverksamheten är att bygga vidare på lägererfarenheterna. Läger och festivaler är viktiga men det är i den vardagslunken som den kristna tron levs.

För att läger, festivaler och andra satsningar skall fungera och flyta på har våra ungdomsledare dragit ett stort lass. När många av oss andra har ledigt jobbar de som hårdast för att få allt praktiskt att fungera och att innehållet skall bli så bra som bara möjligt.

Lägrens och festivalernas upplevelser kan så lätt bli känslomässiga upplevelser som sakta falnar bort. Därför är det viktig att erfarenheterna kan föras över till vardagens kristna liv. Och det är precis där som ungdomsledarna har stor betydelse. De vägleder, undervisar, ger råd och finns till hands. Uppmuntra därför de ungdomsledare du känner eller som arbetar i din församling. Låt dem förstå hur viktiga de är för den lokala församlingen nu och framöver.

/ Fredrik Wenell, Ledarutvecklare för frågor som rör barn och unga på Sverigeprogrammet EFK

Var med och tacka för:

  • De erfarenheter med Jesus som gjorts på de läger som du känner till.
  • De ledare som finns i de ungdomsverksamheter du känner till.

Var med och be för att ungdomsledarna i din närhet:

  • Skall få kraft och inspiration till verksamheten
  • Skall få vishet att kunna vägleda vidare från de intensiva upplevelserna till vardagens tro.
  • Skall få se många ungdomar göra nya erfarenheter med Jesus.
  • Skall få se ungdomar komma till tro och fördjupas i tro.