EFKbön vecka 48, 27 november - 3 december

alt

Kampen för religionsfrihet i Mellanöstern

En pojke i Yemen förvandlade mitt liv. Jag träffade honom för nio år sedan och hörde honom berätta om hur han måste dölja sin kristna tro i skolan och låtsas vara muslim. Han var tvungen att utöva muslimska riter och bekänna trosbekännelsen. Jag tänkte: ”Något är allvarligt fel här.” Två år senare började jag engagera mig som debattör och människorättsaktivist för religionsfrihet.

Hur kan vi acceptera att över en miljard människor inte får konvertera? Artikel 18 i FN:s deklaration för mänskliga rättigheter är tydlig: alla har rätt att byta religion och utöva sin religion. Hur kan vi vara tysta när vissa länder straffar sådant med döden?

Liksom Mordokai och Ester i Bibeln behöver vi reagera när Guds folk dödas och tala om för politiska ledare att det är fel och måste upphöra. Det här är våra syskon. Martin Luther King sa: ”I slutändan kommer vi inte minnas våra fienders ord, utan våra vänners tystnad.” Det är dags att vi på allvar ber och arbetar för att alla människor ska vara fria att tillbe Gud.

Kamal Fahmi, grundare av EFKs samarbetspartner Set My People Free som kämpar för religionsfrihet i Mellanöstern

Just nu pågår EFKs julkampanj För den förföljda kyrkan. Läs mer om den på efk.se/jul

Be för

Alla kristna som förföljs i Europa och Mellanöstern för sin tro

Den teologiska högskola i Mellanöstern som EFK stödjer som erbjuder teologistudier till många kristna från muslimsk bakgrund som lever under förföljelse

Att påverkansarbetet för religionsfrihet i Mellanöstern ska ha framgång och få genomslag ibland annat FN

Be speciellt för den evangeliska kyrkan i Sudan som senaste året står under en ökad press från myndigheterna. Flera kyrkor har rivits och en kristen ledare dödats.

Tacka för

Att 200 smågrupper och församlingar grundas varje år i ett av de länder där vi i EFK verkar.

Att fler och fler börjar uppmärksamma vikten av att stödja den förföljda kyrkan

Att evangeliet har stor framgång bland flyktingar i regionen. Många kommer till tro från mycket svåra förhållanden i krig och församlingar växer.