EFKbön vecka 5, 29 januari-4 februari

Unga längtar efter att få växa vidare i Jesus

alt

Hällestad Friförsamling i Sonstorp, utanför Finspång, har ca 250 medlemmar och ett stort barn- och ungdomsarbete. Foto: Widar Andersson

Veckans bönebrev kommer från Hällestad Friförsamling i Sonstorp, utanför Finspång. Församlingen har ca 250 medlemmar och ett stort barn- och ungdomsarbete med drygt hundra barn och ungdomar som varje vecka är med i någon eller flera av våra verksamheter.

Som församling är vi just nu inne i ett väldigt spännande skeende där Gud utmanar oss att våga trycka på gasen och gå in igenom de dörrar som han öppnar för oss. Detta gäller inte minst bland våra tonåringar där Gud på ett påtagligt sätt har varit närvarande och berört flera av ungdomarna på ett speciellt sätt.

Generellt så upplever vi att det finns en längtan bland ungdomarna att få växa vidare i Jesus och få en förståelse för vad livet med honom handlar om. Man längtar efter att få brottas med de svårare frågorna och att få bli tagen på allvar. Förutom våra fredagskvällar är något av det viktigaste vi gör en tonårscellgrupp där ett gäng ungdomar delar livet med varandra och utmanas i att få en djupare förståelse för vem Jesus är och vad det innebär att följa Honom.

Vi har även en förhoppning om att kunna starta två nya tonårscellgrupper under våren för att möta de behov som finns av både gemenskap och andlig utveckling.

Allt gott! //Andreas Rydh, ungdomsledare i Hällestad Friförsamling

(http://Läs en artikel om församlingen: http://www.folkbladet.se/nyheter/finspang/gud-bor-nog-i-sonstorp-om4935808.aspx)

Böneämnen:

  • Be för vårt skidläger vecka 8 där 70-80 personer åker iväg en vecka till Åre
  • Be för att fler äldre ska engagera sig i vår ungdomsverksamhet som förebilder och mentorer
  • Be för våra tonårscellgrupper, dels för den existerande men även för de som ska startas

Tacksägelseämnen:

  • Tacka Gud för hjärtan som längtar efter mer
  • Tacka Gud för hur han verkar bland våra barn och ungdomar