EFKbön vecka 9, 26 februari-4 mars

alt

Visst är det härligt att vara många tillsammans!

I regioner och på lägergårdar samlas barn, unga och ledare runt om i Sverige till större arrangemang och satsningar. Nu under sportloven fylls lägergårdar med barn och unga, en del församlingar ordnar skidresor eller gör extra satsningar på hemmaplan. Att nu och då både få erbjuda och smaka på en större gemenskap är viktigt. Det finns många berättelser om vad exempelvis läger får och har fått betyda. En större satsning är också ofta något av ett steg i tro . Vi längtar efter att kanske nå längre genom att exempelvis nå nya barn eller unga, fördjupa relationer, dela tro eller komma närmare det vi drömmer om!

Just nu är planeringar igång för våra större gemensamma satsningar i EFK. Inte minst Torp och Frizon är viktiga mötesplatser för barn, unga och ledare. För den som kanske är ensam om att tro på Jesus i sin klass kan det få betyda mycket att känna ”vi är många som tror på Jesus”. På Frizon finns möjligheter att möta Gud och reflektera omkring tro på andra och nya sätt. EFK vill också vara med och träna ledare som betjänar barn och ungdomar i våra församlingar. Under våren finns det flera tillfällen för att bli utrustad i ditt ledarskap, ekumeniska ledardagar och UNG-ledare på Götabro.

Tillsammans med Gud och varandra – satsar vi!  

/Susanne Olofsson och Rebecka Werner

Ledarutvecklare på EFKs Sverigeprogram med fokus på barn, familj och unga ledare

Tacka för

  • Alla som händer runt om i vårt land på lägergårdar, regioner och i församlingar av satsningar och arrangemang.

Be för

  • Våra gemensamma mötesplatser Torp och Frizon och det som ska hända för våra barn, unga och ledare.
  • Be för ekumeniska ledardagar i Göteborg 10 mars, Linköping  17 mars och Umeå 24 mars, och speciellt riktade till barn- och ungdomsledare.
  • Be för UNG-LEDARE v.15 på Götabro, att det blir en givande vecka för våra ungdomsledare!