EFKbön vecka 11, 12-18 mars

alt stillbild

Vi gör ALT tillsammans!

Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) är en av Sveriges ledande pastorsutbildningar och ett centrum för församlingsnära teologi. Kurserna finns på fem olika platser i landet utöver Campus Örebro. ALT är i hög grad ett samarbetsprojekt där tre samfund, åtta folkhögskolor, en högskola och över 100 lokala församlingar arbetar tillsammans för att träna nästa generations ledare i församling.

Utbildningen bygger på en mix av teologiska kurser genom Örebro Teologiska Högskola, ledarkurser för att utveckla en pastors olika kompetensområden, konkret träning i praktiskt församlingsliv och andlig och personlig fördjupning genom samtal och bön. Utöver detta finns ett distansprogram med över 100 deltagare och sedan drygt 30 studenter som enbart läser högskolans kurser i Örebro Tillsammans kan vi fördjupa kunskaper, utveckla församling och utbreda Guds rike!

Vi är just nu inne i en intensiv period av marknadsföring inför ansökan till höstens program. Här ovanför ser du årets ALT-film, som du också hittar på och altutbildning.se Länk till annan webbplats.. På torsdag 15/3 har vi Öppet hus på samtliga sex orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Örebro och Umeå. Tipsa gärna människor i din närhet som är intresserade av att studera teologi och tillämpa den i församling!

/Ulrik Josefsson, direktor för ALT.

Be att:

  • Rätt studenter kommer till utbildningen under vårens antagning!
  • De som leder arbetet på ALT får vara får vara ledda av Anden och frimodiga i tjänsten.
  • Guds ord får ha framgång i både utbildningen, församlingarna, vårt land och vår värld.