EFKbön vecka 12, 19-25 mars

alt

Foto: Marcus Fritsch

En studentkår för hela ALT

Sedan många år tillbaka har det på Örebro Missionsskola funnits en studentkår, som på olika sätt arbetat med den studiesociala miljön på skolan. Det vill säga både med frågor som har med utbildningen, kurser, examinering av uppgifter och liknande att göra – men också med att skapa en trivsam miljö att finnas i, bland annat genom olika festliga tillställningar där studenter och personal får mötas utanför skol- respektive arbetstid. Studentkåren har också understött gemensamma åtaganden, till exempel betalat försäkringar för utbytesstudenter och stöttat ÖMS ”systerskola” FATEB i Centralafrikanska republiken.

När Örebro Missionsskola och Akademi för ledarskap och teologi gick samman innebar det förändringar även för studentkåren. Vi gick från att relatera till ÖMS och studenterna i Örebro till att omfatta hela ALT och alla studenter på alla studiecenter. Utmaningen nu är att bygga upp en känsla av ägandeskap kring kåren, att det är ALLAS studentkår, inte bara för några studenter på ett visst studiecenter. Förutom de stora, övergripande förändringarna är den här tiden på året i sig ganska pressad för en del. På Campus Örebro där jag finns om dagarna märks det framförallt vid fikaraster och lunch. Rasterna blir något kortare, lunchen likaså. En del lägger sista handen vid sina examensuppsatser, andra snudd på sliter sitt hår över en interpretation på en nytestamentlig text – hur ska egentligen momentet om textkritik gå till?

Men mitt i det som kan upplevas som stressigt och pressat, finns den treenige Guden alltid närvarande. Människors tro fördjupas, böner både bes och besvaras, och liv får sakta men säkert formas efter Jesu avbild. Tack Gud för att du ”står över allting, verkar genom allt och finns i allt”!

/Erik Alnemo, ordförande i studentkåren

Be för:

  • Alla studenter på ALT För många är den här tiden på året pressad med inlämningar och uppsatser. Be för studiekoncentration och gott humör i studierna. Be också särskilt för de studenter som är på väg ut i församlingstjänst.
  • Studentkåren Be för att vi får arbeta för att skapa en större känsla av ägandeskap av Studentkåren, och att vi kan skapa en ännu bättre gemenskap alla ALT-studenter emellan.
  • En fortsatt god studiemiljö och relation mellan Studentkåren och skolledningen. ALT är något som studenter och personal (och församlingar!) gör tillsammans. Be för att samarbetet och relationen mellan studenterna och personalen får fortsätta vara så god som den är idag!

Tacka för:

  • Möjligheten att få utbilda pastorer, ledare och teologer Det är tyvärr ingen självklarhet för alla kristna syskon i världen. Det är viktigt att påminna oss om vilken förmån det är att kunna ha och få studera på en utbildning som ALT.
  • Alla församlingar och ledare som bidrar till att möjliggöra den församlingsnära utbildning som ALT är Tacka för och be Gud välsigna alla församlingar, ledare och mentorer som tar av tid, ekonomi och resurser för att finnas med i formandet och utbildandet av nya ledare!