EFKbön vecka 16, 16-22 april

alt

EFKs partnerorganisation Urban Light i Thailand hjälper pojkar som fallit offer för människohandel. Foto: Urban Light

Pojkar får hjälp på vägen till frihet

Kit (som egentligen heter något annat) växte upp i en kristen familj på den thailändska landsbygden. Han lärde sig tidigt att spela gitarr och spelade ofta i kyrkan. När han gick ut 8:an skickades han till storstaden Chiang Mai, många timmar bort, för att tjäna pengar åt sin familj. Utan någon erfarenhet eller vidare utbildning var det svårt att få ett riktigt jobb. De enda som var intresserade var skumma massagesalonger och barer, och Kit var snart ett offer för sexuell människohandel.

EFK samarbetar med organisationen Urban Light som fokuserar just på att hjälpa pojkar som Kit, som fallit offer för människohandel och sexuell exploatering. Jag (Matilda) har arbetat som läkare för att hjälpa dessa pojkar i snart fyra år. Förutom vård erbjuds pojkarna utbildning och riktiga arbeten. Vi mötte Kit under vårt uppsökande arbete för drygt två år sedan och har funnits vid hans sida under den krokiga vägen mot frihet. För ett par veckor sedan kunde Kit äntligen flytta bort från Chiang Mais "red light-distrikt" och ska nu påbörja en 2-årig bibelskola!

/Matilda Henriksson, EFKs medarbetare i Chiang Mai, Thailand

alt

EFKs medarbetare Matilda Henriksson är läkare och i sitt arbete på Urban Light kan hon ge pojkarna vård. Foto: Urban Light

Tacksägelse- och böneämnen

  • Tacka för att Kit inte har förlorat sin tro eller motivation, trots allt svårt han gått igenom.
  • Be att Kit ska känna sig buren och trygg i sitt nya sammanhang.
  • Be för alla de pojkar, flickor, män och kvinnor som fortfarande är fast i människohandeln.