EFKbön vecka 22, 28 maj-3 juni

alt

Växande församlingar vill utrusta församlingsledare

EFKs vision är växande församlingar som förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen. Under åren har Sverigeprogrammet mött mellan 55 och 60 församlingar i en tvåårig process som vi gett namnet Växande församlingar. Just nu är 18 församlingar med totalt ca 150 församlingsledare i Östergötland och Mittnorrland mitt inne i sådana processer. Varje termin möts alla dessa ledare i Linköping och i Örnsköldsvik till nätverkssamlingar. Dessutom träffas pastorerna i egna träffar och varje församling möter en handledare en gång per termin som följer just dom i de frågor de står i.

För det första söker vi att finna vägar att möta den inre sekularisering som kan prägla församlingsliv, med andlig fördjupning. Hur sker lärjungaformande idag? Hur ska vi leva församlingsliv så att vi än mer blir lika Jesus, tillber Jesus och vittnar om honom i vardagen?

Den andra stora utmaningen som vi tar oss an är hur församlingen kan få se än fler människor komma till tro och döpas till Kristus. Under 2017 döptes rekordmånga i EFKs 300 församlingar. Men vi vill se så mycket mer hända. Hur ser en människas väg till tro ut idag? Vad kan vi förändra i vårt sätt att vara församling så att fler kommer inom hörhåll för evangeliet och tar emot Jesus i sina liv.

/Øyvind Tholvsen ledare för EFKs Sverigeprogram

Tacka för

  • Var och en av de 786 personer som under 2017 kom till tro och döptes i EFKs församlingar.
  • Allt det som Gud gör i våra församlingar, när vi ser människor komma till tro och trons liv fördjupas i våra liv.
  • Dina församlingsledare.

Be om

  • Andens ledning för alla de församlingsledare som ställt sina liv till förfogande i tjänst.
  • Sammanhållning, kreativitet och glädje i din församlingslednings arbete.
  • Att de församlingar som nu är med i Växande församlingar får se hur Guds Ande ger kraft och växt in i framtiden.