EFKbön vecka 33, 13-19 augusti

alt

Hyllie Park bygger nya lokaler som kommer att invigas i början av 2019.

Hyllie Park bygger ut och växer

För snart ett år sedan berättade vi om de nya lokaler som planeras byggas på Hyllie Park-området i Malmö.  Nu är ser vi en spännande ny anläggning växa fram som blir sammankopplat med två av våra befintliga hus. I september öppnar vår nya restaurang i befintliga lokaler som ska servera mat till grundskolan, folkhögskolan och äldreboendet.  I januari 2019 räknar vi med att ta de nybyggda lokalerna i besittning.

Folkhögskolans verksamhet fortsätter att utvecklas då vi som de flesta folkhögskolor fick ta emot mer statsbidrag för 2018. För oss har det inneburit ökade platser på allmän kurs på grundläggande nivå.   Det betyder att fler nyanlända får möjlighet att studera.  Vi har också ökat platser inom Socialt entreprenörskap och med en ny utbildning – Musikledarutbildning.

De filialer som vuxit fram i samarbete med Skillinge Missionshus, Saronkyrkan i Göteborg och Östermalmkyrkan i Kristianstad är goda exempel på bra integrationsarbete.  Det finns många fantastiska berättelser från de olika platserna hur nyanlända finner vägar in i samhället. I Skillinge har vi blivit indragna i ett projekt med Skillinge Missionshus att med EU-medel utveckla möjligheten för våra studerande att få kontakt med företagen på Österlen.

/Per-Inge Andersson, rektor Hyllie Park Folkhögskola

Tacka för:

  • De nya lokaler som växer fram som gör att de olika verksamheterna tillsammans på området kan förverkliga visionen Hyllie Park.
  • Folkhögskolans medarbetare som på olika sätt gestaltar ”skolan där du är viktig” i sin vardag.

Be för:

  • Vi ber om beskydd och fortsatt välsignelse över folkhögskolans personal och deltagare
  • Vi ber särskilt för en medarbetare som fått en allvarlig stroke
  • Vi ber för våra studerande
  • Vi ber för det integrationsarbete som sker i samarbete med lokala kyrkor.