EFKbön vecka 34, 20-26 augusti

alt

Götabro går en ny höst till mötes efter en intensiv sommar

Sällan har Götabro Kursgård haft så mycket gäster som den här sommaren. Tonårsbibelskolan har avlösts av läger och missionärskonferens för att sedan landa i Frizon precis innan höstupptakten. Vi slog rekord i hur många luncher vi serverat samtidigt i vår matsal under festivalen och vi är glada över att ha fått vara värdar för många goda möten.

Efter ett fantastiskt 2017 - 2018 där efterföljelsen, kreativiteten och viljan att söka Guds rike ständigt har stått i centrum så ser vi nu fram emot att kicka igång ett helt nytt läsår. Den 19 augusti drar våra bibelskolor igång! Lärjungaskolan och 26 dagar löper samtidigt och det är ett stort gäng unga som just nu förbereder sig för att flytta in på Götabro för en kortare eller längre period. Det är ett hedrande uppdrag för oss att få ge vidare av det vi har fått och i undervisning, bön och samtal få vara med och rusta nästa generations lärjungar. Teen Challenge drar också igång för hösten och nytt för i år är att vi arbetar ännu närmre tillsammans då deras teamare läser halvtid med oss på Götabro och arbetar andra halvtiden volontärt i sina team. 

Vi är tacksamma för allt det vi får vara med om på Götabro och vi är fulla av förväntan inför vad Gud vill göra under året som ligger framför. 

/Josefine Arenius, kommunikatör Örebro Folkhögskola/Götabro

Be och tacka för:

  • Be för våra deltagare som slutade hos oss i våras och som nu är på väg ut i nya utbildningar eller arbete. Be att den grund de byggde upp under sitt bibelskoleår ska få vara stabil och hålla för livet utanför internatet. Be att Gud tydligt ska få visa dem vägen och sända människor i deras väg som blir en aktiv del av deras trosresa. Tack Gud för det väldigt fina år vi fick ha tillsammans.

  • Tacka Gud för en härlig sommar på Kursgården där vi har fått se unga människor möta Jesus för första gången, relationer mellan människor fördjupas under konferenser och nytt hopp få väckas under Frizon. Tacka för det fina verktyg som Götabro får vara i mötet mellan Gud och människor. 

  • Be för de kurser som nu startar. Be för våra lärare, be för alla nya deltagare och be för att det ska skapas goda grupper. Be för ett år där människor ska få beröras av Guds Ande och finna sin identitet i Kristus och in kallelse vidare. 

    Vi är tacksamma för att få vara en kugge i allt det viktiga som EFK gör i församlingars och människors liv i Sverige och runt om i vår värld. Tack för att ni står med oss i bön.