EFKbön vecka 41, 8-14 oktober

alt

Ung man med funktionsnedsättning får arbetsträning

Barns rättigheter med fokus på inkludering och påverkansarbete

I Region Mellanöstern/Europa vill vi stärka barn och unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning samt hjälpa deras familjer att själva stå upp för sina rättigheter – de kallar sig för self-advocates.

De är själva aktiva i planering av träning och aktiviteter för att skapa förändring och verka för jämlikhet, lika värde och möjligheter som andra i samhället.

I EFKs regionala program med partners i Egypten, Tunsisen, Sudan och Jordanien arbetar vi tillsammans med self-advocates att bygga kapacitet genom träning och seminarier.

I oktober kommer vi att fokusera på rätten till arbete med lön. På det regionala seminariet med titeln ’Influencing for Work Inclusion’ i Tunisien kommer partners från olika länder presentera sina bästa erfarenheter av hur man kan jobba så att personer med funktionsnedsättning får arbete ute i samhället. Viktiga principer och erfarenheter kommer att dokumenteras för att hjälpa oss att hitta nya sätt att skapa ett rättvisare samhälle!

I vår region utgör barn och unga ca 50 % av den totala populationen och många av dessa barn är hårt drabbade av krig/konfliktsituationer med flykt till andra länder, splittring av familjer och ett stort utanförskap. EFK fortsätter aktivt att stärka Barns Rättigheter tillsammans med gamla och nya samarbetspartners i regionen.

/Barbro Henriksson, samordnare av det regionala programmet för personer med funktionsnedsättning i region EUMENA

alt

Salma och Dina är self-advocates och här ser vi dem diskutera under ett internationellt möte i England, dit de blev inbjudna att delta

alt

Koptisk kyrka/kloster i Kairo