EFKbön v 46, 12-18 nov 2018

alt

VIDARE - nytt gemensamt mål för församlingsgrundande i Sverige

EFK tillsammans med 8 andra samfund och organisationer har tillsammans formulerat ett gemensamt mål för församlingsplantering och mission i Sverige. Målet lyder så här:

Vi vill hjälpa varandra så att våra församlingarsenast 2025 planterar fler församlingar än vad som läggs ner.

Målet är för närvarande antaget av Adventistsamfundet, EFS, Equmeniakyrkan, Evangeliska frikyrkan, Frälsningsarmén, Pingst, Svenska Alliansmissionen, Vineyard Sverige och OM Sverige.

Det främsta skälet till att plantera nya församlingar är att nå nya människor med evangeliet. Det är det som driver oss. Vi drömmer om en multiplicerande rörelse där både antalet lärjungar och antalet församlingar växer i hela Sverige. En församling är en gemenskap av lärjungar till Jesus och den kan se ut på många olika sätt. Vi tror på en mångfald av uttryck och uttryckssätt i församlingarna som ska planteras. Vi vet att våra olikheter gör att vi tillsammans kan nå fler människor.

Vi är övertygade om att det gemensamma målet kan skapa en synergieffekt, som gör att det formas en församlingsplanterande rörelse i Sverige. Att vanliga kristna pratar om Jesus och delar evangeliet i sina olika sammanhang är en avgörande faktor för att målet ska uppfyllas.

/Cahtrine Nygren, Ledare för Sverigeprogrammet med ansvar för församlingsgrundande i Sverige

Tacka och be för:

  • Tacka för att så många samfund och organisationer vill stå tillsammans i detta mål
  • Tacka för ledningsgruppen som ska leda det gemensamma arbetet
  • Be att fler människor i våra församlingar börjar dela sin tro med andra
  • Be att fler församlingar i Sverige sänder människor till att plantera nya församlingar och gemenskaper
  • Be att vi ska hitta fler pionjärer som vill planera nytt