EFKbön v 47, 19-25 nov 2018

Lärjungar som tränar lärjungar

alt

Under hösten 2016 var vi ett team som möttes, lovsjöng och bad över möjligheten att plantera en ny församling, i mars 2017 började vi M4-kursen (EFKs utbildning i församlingsgrundande) och nu har vi avslutat alla 4 moduler. Kingdom House består nu av 2 husförsamlingar som ses varje vecka och för gemensam gudstjänst varannan söndag.  

Vi längtar efter att se en församling där ALLA är lärjungar som tränar lärjungar och lever missionella liv. Hur skulle det se ut om alla i en församling visste vilka de är i Gud och att han utrustat dem till att utbreda Guds rike? En församling där personer frimodigt säger, ”Jag kan vägleda en nyfrälst i att läsa bibeln!”, ”Jag följer gärna med till din granne och frågar om vi får be för henne!”, ”Ja, jag vill vara mentor!”. 

En av de platser vi vill träna lärjungar på är i husförsamlingarna, där är vi indelade i lärjungagrupper på 3-4 pers som ses 1 h varje husförsamlingstillfälle. I grupperna läser vi bibeln, samtalar om frågorna ”vad gör Gud i mitt liv?” och ”vad är min respons på det?”, ber för varandra och ber för ofrälsta som finns i vår närhet. När hösten drog igång förundrades jag över den växt jag såg i min lärjungagrupp kring hur enkelt personer reflekterade över vad Gud gjorde i deras liv och den vishet de delade med sig av. 

/Emma Mauritzon, församlingsledare Kingdom House, Örebro 

Tacka och be för:

  • Tacka för de människor vi fått se komma till tro och de personer vi fått se växa i lärjungaskap under de här två åren
  • Tacka för det stöd och uppmuntran EFK och M4 gett oss och fortsätter att ge
  • Be för att vi ska leva missionella liv och frimodigt dela med oss av evangeliet
  • Be för att många människor ska få möta Jesus genom vår församling och i hela Sverige!
  • Be för fortsätt att be för att pionjärer ska sändas ut och att många församlingar ska planteras i Sverige