EFKbön vecka 2, 7-13 januari 2019

alt

På Örebro folkhögskola möts människor från hela världen

Örebro Folkhögskolas enheter i Vivalla och på Holmens industriområde tog välförtjänt julledigt efter en intensiv höst. Skolan har aldrig haft så många deltagare och lokalerna har varit välfyllda dagligen. Med det kommer en hel del utmaningar när det kommer till logistik och studiero, till exempel.

I januari flyttar de delar av skolan som arbetar med nyanlända (främst på uppdrag av Arbetsförmedlingen) in i lokaler på Örebro Teologiska Högskola. Vi är tacksamma för möjligheten att möta människor från hela världen på daglig basis, och vi är glada för att få vara en positiv del av den smältdegel av kulturer som Vivalla är. Vi ser med stor tillförsikt fram emot 2019.

/Josefine Arenius, kommunikatör

Tacka och be för

-       Tacka Gud för alla deltagare som finns på Örebro Folkhögskola och för alla möten vi ständigt får vara med om.

-       Be Gud om arbetsro och tålamod när vi nu startar upp en ny termin i nya lokaler och med all röra som följer med det.

-       Be för hela Vivalla. Den här hösten har vi – mer än på länge – fått uppleva en del av det som tidningarna skriver om när det kommer till det här området. Utsattheten och problematiken hittar in till oss också emellanåt. Tacka Gud för goda relationer till polis, politiker och andra samhällsinstanser och be om fortsatt beskydd för personal och deltagare.