EFKbön vecka 9, 25 februari-3 mars 2019

alt

Vad gör EFK i världen? – Sänder missionärer

EFK vill fortsätta vara en rörelse som sänder missionärer. Så här står det i Grunddokumentet för EFKs internationella arbete Pdf, 5.8 MB.:

Mission handlar om människor och EFK vill fortsätta betona det strategiska värdet av svensk personal i mission. Skälen till att sända ut svenska missionärer är flerfaldiga. De utgör en viktig resurs för EFK både som förbindelselänk mellan EFK och dess partners såväl som för att uppehålla församlingarnas engagemang för det gemensamma missionsuppdraget. Det finns dessutom skäl att fortsätta sända missionärer som ett uttryck för EFKs förvaltande av sina resurser i förhållande till den globala kyrkans behov. Eftersom EFK är och vill vara en missionsinriktad rörelse som sänder missionärer bör församlingarna i sin samverkan i EFK tillsammans söka vägar att fördjupa missionsengagemanget så att minskningen av antalet utsända missionärer kan vändas i en ökning.

Idag har vi 49 anställda missionärer och ett 20-tal som är utsända och finansierade på andra sätt i våra fyra regioner. De har alla olika uppdrag och olika spännande berättelser att dela med sig av om vad Gud gör genom dem. Vi är så glada och tacksamma att det finns människor som är beredda att bryta upp från en trygg situation för att ge sig ut till ett annat land och kultur med en kallelse att utbreda Guds rike i ord och handling.

För att det ska bli möjligt samarbetar vi som rörelse där varje församling och varje enskild person är viktiga både i förbön och i underhåll.

Jag har förmånen att få vara med och jobba för att våra utsända, som är anställda av organisationen EFK, ska få ihop det underhåll de behöver för att göra tjänsten möjlig. Det är så spännande och tacksamt att se vilken vilja och generositet det finns i våra församlingar för vårt gemensamma internationella arbete.

Under vecka 9 kommer jag att berätta mer om flera av våra utsända via EFKs Instagramkonto Länk till annan webbplats. så kolla gärna in där.

/Rune Jonsson, arbetar med missionärsunderhåll inom EFK

Be för

  • våra utsända om beskydd och inspiration i tjänsten.

  • de som idag inte har fullt underhåll för sina tjänster. Be om fler församlingar och enskilda som vill vara med och bära. Vill du/ni veta vilka de är så hör av er till mig, rune.jonsson@efk.se

  • de familjer som nu förbereder sig för tjänst. Vill ni veta vilka det är så hör gärna av er till mig, rune.jonsson@efk.se

  • våra programledare och regionledare som leder det internationella arbetet.

Tacka för

  • att Gud fortsätter att kalla och utrusta människor för tjänst.
  • alla generösa givare som gör det möjligt att fortsätta sända människor ut i tjänst.