EFK bön vecka 11, 11-17 mars 2019

alt

Familjen Kambi

Stipendier gör det möjligt att utbilda och sända fler pastorer

Hållbar försörjning handlar om att skapa förutsättningar för att förändra livsförutsättningarna för människor i de länder där vi har samarbetspartners. I de sex länder i Region Afrika som vi i EFK arbetar i lever stora delar av befolkningen under fattigdomsgränsen och vi är med och stöder många olika projekt som syftar till att förändra denna situation. En sak som vi tror kommer att göra stor skillnad över sikt är att stödja människor till utbildning och att på så sätt också stärka våra samarbetspartners. Vi stöder många olika utbildningar inom sjukvård, skola, omsorg, administration, ekonomi, juridik och teologi.

De flesta vi stöder är unga vuxna men vid behov inom våra samarbetskyrkor stöder vi också äldre stipendiater som redan har eller kommer att få en nyckelfunktion inom organisationen.

MBA (Mpongwe Baptist Association) i Zambia är ett växande samfund med många engagemang och uppdrag. De som kommer till tro behöver få växa och få omsorg vilket gör det viktigt att rörelsens församlingar har goda och utbildade ledare. I nuläget saknar många församlingar en fulltidspastor. EFKs stipendier ökar möjligheterna att utbilda och sända fler pastorer. Teologistudenterna är alla väldigt tacksamma över möjligheten till bibelstudier och att få växa i Guds närvaro. Genom detta projekt ser vi till att församlingar får goda och nödvändiga ledare samtidigt som dessa nya pastorer får ett arbete och inkomst till som blir till stor välsignelse för dem och deras familjer.

Edwin L. Kambi flyttade till Fiwale Hill Bible College med sin fru, Elina, och sju av sina nio barn 2015. Efter sina tre år säger han att han är mycket förväntansfull inför att få predika och nå de onådda med evangeliet. Utan stödet från EFK hade denna utbildning inte varit möjlig att genomföra för honom och tacksamheten för den här möjligheten är stor.

/Mattias Lindsmyr, Region Afrika

Tacka för:

  • Alla studenter som just nu får stöd via stipendierna.
  • Förändrade livsförhållanden på grund av utbildning.

Be för:

  • Alla de studenter som får eller har fått stipendium genom projektet, att de skall få jobb och på så sätt bli självförsörjande men även kunna bidra kunskapsmässigt och ekonomiskt tillbaka till våra  samarbetspartners.
  • Be för de nationella stipendiekommittéerna och deras arbete med antagningar, uppföljning och hantering av stipendierna.