EFK bön vecka 15, 8-14 april 2019

alt

Integration och hjälp för de mest språksvaga. Ett roligt sätt att öva språket på, ”P-ljudet” i det här fallet, genom att få servetten att vika sig när man uttalar bokstaven "P".

Lekebergskyrkan – en öppen och växande gemenskap med Jesus i centrum

I Lekebergskyrkan har vi eldsjälar som ända från början av den mer intensiva flyktingvågen välkomnat alla som kommit till kommunen som är helt nya i Sverige. Detta har gjort att vi som församling har fått många kontakter med nysvenskar. Vi hyr också ut våra lokaler till kommunen för undervisning till bland annat ensamkommande ungdomar och SFI. Vi har också glädjen att ha med en stor familj från Kongo i församlingen.

Under hösten 2017 hade föreningar möjlighet att söka pengar från kommunen för att arbeta med integration. Vi sökte och fick pengar så vi kunde projektanställa Daniel Råsberg som integrationssamordnare. Genom projektet har vi kunnat hålla i allt från cykelkurser till kvinnogrupper.

Som församling har vi också hållit i Al Massira, en grundkurs i kristen tro för sökare som är gjord av araber på arabiska men också finns dubbad till persiska. I våra samtal märker vi att det är mycket lättare att prata om tro med en flykting/nysvensk än med en sekulär svensk.

Nyligen har vi också kunnat inleda ett samarbete med SFI där de sett och förstått att vår pedagogik genom Kerstin Korswing är till stor hjälp för de mest språksvaga (se bild).

Allt detta gör att vi har många goda kontakter med både kristna och människor med annan tro från olika delar av världen. Några följer redan Jesus, en del har börjat följa Jesus, andra är nyfikna på den kristna tron medan många kommer ”bara” för den goda gemenskapen och få träna på svenskan.

/Thomas Sandin, pastor och föreståndare i Lekebergskyrkan, Fjugesta

Tacka Gud för:

  • alla kontakter som församlingen får ha med människor lokalt från hela världen.
  • den möjlighet som kommunen har gett oss att få ha en anställd för att jobba med integration.
  • de eldsjälar som lägger ner så mycket tid på denna utsatta grupp.

Be Gud om:

  • att våra nya vänner ska komma till tro på Jesus som sin frälsare.
  • att vi ska hitta vägar framåt för fördjupade kontakter.
  • kraft och vishet för våra nya vänner så de lär sig språket och känner sig hemma i vårt samhälle.