EFK bön vecka 16, 15-21 april 2019

alt

Ulla Rombo undervisar för 20-25 ungdomar på den bibelskola som startat i Centrumkyrkan.

"Församlingen kännetecknas just nu av nya nationaliteter och en levande vardagskyrka"

Centrumkyrkan vid Vasaloppsmålet i Mora, i hjärtat av Dalarna. Centrumkyrkans läge i Mora har bidragit till ”låga trösklar”. Vasaloppets vinter och sommarveckor gör att vi har en välbesökt kyrka. Årliga barnfestivaler ute på gården lockar familjer och enskilda människor att lära känna vår församling.

Under 2015 tog Mora såsom många andra kommuner i Sverige emot ett stort antal asylsökande. Bland dem många ensamkommande. Genom personliga kontakter började fler att söka sig till Centrumkyrkan. Intresset för kristen tro växte och några började en Alphakurs. Det kom fler och fler. Efter Alpha startade vi en bibelskola. Den växte till en stadig grupp på 20-25 ungdomar, de flesta ensamkommande. Bibelskolan är nu inne på sin tredje termin. Under de två senaste åren församlingen fått döpa 32 personer, de flesta är ungdomar. Flera av dem är nu aktiva på olika sätt i församlingen.

Två eftermiddagar i veckan används Centrumkyrkan för läxhjälp. I samarbete med andra aktörer deltar Centrumkyrkan också i ett projekt för att familjer ska öppna sina hem för de ensamkommande.

För ca två år sedan fick vi möjlighet att starta upp ett Willys-projekt VIS – Vinst I stället för Svinn. Det innebär att varor som inte kan säljas lämnas ut till oss. Flera andra leverantörer har hakat på. Det innebär att vi hämtar varor, packar och delar ut ”Hjälpkassen” till ett 70-tal behövande varje torsdag, det kommer både invandrare och Morabor. Vid caféet som hålls samtidigt som ”Hjälpkassen” packas förs många samtal. Bönelappar skrivs och tas med i den avslutande andakten. Öppenheten är stor och bönesvar är vanligt. Några har berättat vad Gud har gjort i deras liv.

Ett 30-tal volontärer arbetat med det praktiska. Det handlar om transporter, sortering, packning och utdelning. Volontärerna är daglediga personer som inte direkt är knutna till Centrumkyrkan. Nu planeras för lördags café som kommer bli i maj med sång av den nystartade Volontärkören.

/Helena Fransson pastor och föreståndare och Lars Olsson församlingsledare i Centrumkyrkan, Mora

Tacka Gud för:

  • Centrumkyrkans läge, naturliga kontakter i Mora.
  • Nysvenskar som har funnit Jesus och gemenskap i vår församling.
  • Volontärerna som gör det möjligt för oss att dela ut ”Hjälpkassen” varje vecka.

Be Gud om:

  • Beskydd över vår församling och kyrka.
  • Fortsatt andlig tillväxt.
  • Uppehållstillstånd och boende för de asylsökande.