EFK bön vecka 18, 29 april-5 maj 2019

alt

Läxstöd i staden Arequipa, Peru.

Läxstöd ger möjlighet att bryta upp med fattigdom

Nästan alla barn i Peru är inskrivna i skolan. Men 20% av barnen ligger efter och läser en årskurs som inte motsvarar deras ålder. På grund av att kvaliteten i skolan inte håller måttet och för att många barn inte får det stöd de behöver hemifrån ser man att endast 23% av barnen har uppnått den kunskapsnivå som de förväntas ha när de slutar skolan. Situationen är ändå sämre för de barn som lever i fattigdom.

I Peru bedriver EFK flera projekt som riktar sig till barn. I staden Arequipa bedriver den lokala församlingen en verksamhet där framförallt läxstöd ges till barnen. Här får man hjälp med läxorna, man får leka och ha roligt och man får ett mål mat. För de barn som är extra utsatta erbjuds psykologisk hjälp. Ett annat sätt att hjälpa barnen i deras utveckling är att ha föräldragrupper där man kan arbeta med olika teman som stöder föräldrarna och som i förlängningen kommer barnen till del. (projekt 49450)

/Anna-Maria Jonsson, regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön

Tacka Gud för:

  • de barn som kunnat läsa vidare.

Be Gud om:

  • att den lokala församlingen i Arequipa som bedriver detta projekt ska känna sig utmanade i denna tjänst.
  • att barnen ska kunna utveckla sig och komma vidare till högre studier och på så sätt kunna bryta med fattigdomen och få ett bättre liv.
  • att föräldrarna ska kunna lära sig nya saker som kan hjälpa dem i sitt föräldraskap.