EFK bön vecka 23, 3-9 juni 2019

alt

Vi söker Guds vägar tillsammans som församlingar

EFK Växa, en del av Sverigeprogrammet, har länge jobbat i ett program som vi kallar Växande församlingar. Här möts församlingsledare regelbundet för att tillsammans med andra församlingsledare söka Guds väg och Guds vilja framåt. Nio församlingsledningar i Örebro län och lika många Västernorrland och Västerbotten är med i dessa processer just nu och som sträcker sig över två år.

Vi möts i pastorsträffar, i nätverksträffar och träffar med handledare som möter församlingen varje termin på hemmaplan. Det är alltid lika spännande att se när församlingsledningen i början av nätverksträffarna har ritat på ett stort blädderblocksblad vad som hänt sedan förra gången vi sågs sex månader tidigare. De illustrerar vad de firar, vad de sörjer, vad de sett för nya möjligheter och vad de stött på av hinder. Sedan tar vi gott om tid att be för varandra. Nästa dag fortsätter vi med att ta att forma planer för hur församlingen bäst jobbar vidare med missionsuppdraget i Sverige. Allt vill vi ska ske i en anda av bön och lyssnande till Guds Andes ledning.

Korskyrkan i Umeå är en av församlingarna som är med. De kommer att på EFKs Instagram ge oss några glimtar av vad de står i som församling. Erik Bryskhe är pastor och föreståndare och säger såhär om deras process: ”Växande församlingar har hjälpt oss att förtydliga vad vi vill som församling. Vi står mitt i bygge av ny kyrka. Men här får vi gott om utrymme att prata om vad vi sak ta med oss in i det nya bygget. Vi genomlyser vilken församlingskultur vi vill att ska prägla oss i framtiden så att vi kan nå ut med evangeliet till Umeå.”

/Øyvind Tholvsen, programledare Sverigeprogrammet Växa

Tack Gud för:

  • var och en av de 721 personer som under 2018 kom till tro och döptes i EFKs församlingar.
  • allt det som Gud gör i våra församlingar, när vi ser människor komma till tro och trons liv fördjupas i våra liv.
  • församlingsledarna i din församling.

Be för:

  • Andens kraft och ledning för alla de församlingsledare som ställt sig till förfogande i tjänst.
  • sammanhållning, kreativitet och glädje i din församlingslednings arbete.
  • De församlingar som nu är med i Växande församlingar i Västerbotten och Västernorrland: Evangeliska Församlingen Ichtys i Lycksele, Korskyrkan Umeå, Nordmalings Baptistförsamling, Betania Skureå, Centrumkyrkan Husum, Elim Örnsköldsvik, Fridhems församling Billsta, Hagakyrkan Sundsvall och Elimkyrkan Sundsvall.