EFK bön vecka 24, 10-16 juni 2019

alt

Stort steg framåt för ungfrågor

Förra veckan liksom den här veckan är det många ungdomar som tar studenten och tonåringar som slutar nian. Det kan kännas både spännande och skönt, men samtidigt ovisst. Som församling får vi vara med och bära dem i bön och sända iväg en del av dem till andra platser i Sverige eller världen.

Ungfrågor är något vi jobbar med inom Sverigeprogrammet och vi har sedan en tid tillbaka funderat på hur vi ska skapa mer ägarskap, enklare kommunikation och mer stöd för dem som arbetar med ungdomar. Nu har vi tagit ett stort steg framåt. Från och med i höst kommer sex församlingar i olika regioner fungera som stöd, inspiration för att hjälpa EFK att bli bättre på regional förankring. Det är pastorer/ungdomspastorer från respektive församling som kommer stå i spetsen för detta. Vi kommer att presentera dem på EFK Instagramkonto denna vecka. Lite mer info om vad detta mynnar ut kommer i början av hösten.

Sen en kort hälsning från en resa till London vi gjorde med en grupp ungdomsledare/ungdomspastorer. Fokus var inställt på att besöka Holy Trinity Bromptons ledarkonferens i Royal Albert Hall. En fantastisk bonus var besöket i Soul Survivor i Watford. En riktigt bra dag för ledare. Vi lämnade Watford utmanade och uppmuntrade. På söndagen besökte vi församlingar av olika karaktär. Vi berättade för varandra om gudstjänsterna och fick inspiration av olikheterna. Att åka på studieresa inspirerar och skapar relationer med dem som är med på ett helt oslagbart sett. Har du möjlighet att följa med någon gång – tveka inte att hänga med.

Till sist: Ni har väl bokat in Ära19? Både i era förbönskalendrar och för era ungdomar att åka på. Ära19 hålls på Torpområdet 30 augusti till 1 september. Mer info se ära19.se Länk till annan webbplats..

/Fredrik Wenell, ledarutvecklare ungfrågor

Tacka Gud för:

  • vad Londonresan fick betyda av uppmuntran, inspiration, reflektion och gemenskap.
  • alla ungdomar och ungdomsledare/pastorer i våra församlingar.

Be för:

  • era ungdomar som tar studenten och de tonåringar som slutar nian.
  • den nya satsningen på Torps tonårskonferens att det slår väl ut och tonåringar får möta Jesus.
  • ÄRA19 i slutet av augusti om Andens närvaro.