EFK bön vecka 25, 17-23 juni 2019

alt

En av årets höjdpunkter; Torpkonferensen

På måndag (den 17 juni) är det återigen dags för en av årets höjdpunkter; Torpkonferensen. Vi möts till en välfylld vecka där många människor under lång tid har planerat och arbetat för att vi ska få fantastiska dagar tillsammans. Det har skrivits draman, sånger och predikningar. Det har burits bänkar, fixats festivalområde och planerats lunchmenyer.

I år gläder vi oss lite extra över vår utökade satsning på tonårskonferensen. Den får i år ett eget festivalområde som heter Nasaret. Där kommer det att vara fullspäckat program med gudstjänster, lovsångsstunder, workshops, seminarier, tävlingar, lekar, förbön, konserter, luncher, fika och massa mer – bara för våra tonåringar.

Många människor har under lång tid burit konferensen i bön. Och vi fortsätter att be genom hela konferensen att det ska få bli en vecka som innebär helande och hopp. Vi ber och längtar efter att många människor ska få uppleva ett helande i livet, på olika sätt. Det kan vara helande från sjukdom men också helande i brustna relationer och svåra situationer. Vi ber att Jesus ska få fylla oss med hopp. I en orolig tid vill vi påminnas om att Jesus är vårt hopp och den fasta klippan vi bygger vårat liv på. Vi ber också att vi alla ska få rustas så att vi kan få vara bärare av helande och hopp till en sårad värld.

Med utgångspunkt i Apg 16, stämmer vi in i årets temasång: ”Vi tror inte att hoppet är ute, inte alls! Det finns en himmel över hustaken, trots allt. När inget kan bryta tystnaden och inget kan bryta bojorna, så sjunger vi namnet Jesus överallt, ja då sjunger vi namnet Jesus mitt i allt”.

Varmt välkommen att vara med och be för årets Torpkonferens! Och du, vi ses väl där?!

/Linalie Newman & Ingemar Forss, missionsdirektorer Evangeliska Frikyrkan

Be för:

  • att människor ska fatta beslut om att följa Jesus.
  • att många människor ska få uppleva ett helande i livet, på olika sätt, och få förnyat hopp.
  • satsningen på tonårskonferensen, att unga människor ska bli berörda av Jesus.
  • våra feriepraktikanter, som finns på plats och jobbar praktiskt under konferensen.
  • alla ansvariga, volontärer och ”creware” (de yngre volontärerna), om energi, glädje och kraft att hålla ihop allt under veckan, trots högt tempo och mycket jobb.

Lyssna på årets temasång Silas sång här: