EFK bön vecka 26, 24-30 juni 2019

alt

”Det här var den bästa sommaren i hela mitt liv”

Så uttryckte sig en 9-åring sista dagen på lägret. Han var en av alla nöjda och trötta deltagare som varit med på sommarlägret Smajl på Hjälmargården, utanför Örebro.  Det känns fantastiskt gott i hjärtat för en lägerledare att höra.  Tänk att få vara med att bidra till ett barns bästa sommar.

Läger är ofta en upplevelse för livet.  För många blir lägerlivet också ett möte med en kristen gemenskap och vad den är och står för. Här möter man vuxna som ser, bryr sig om och tar sig tid. Här är fest och glädje utan alkohol och droger. Och här finns givetvis också spännande utmaningar som att sova borta, våga hoppa från bryggan, ge sig ut i kanot… och kanske ta det där steget i tro att vilja leva livet med Jesus. Lägerliv skapar upplevelser som gör att man växer på många olika sätt.

När Jesus vill visa på vad livet med Gud handlar om så väljer han lägerlivets form. Här får lärjungarna möjlighet att verkligen lära känna honom tjugofyra sju. Och vilka erfarenheter och upplevelser de fick med sig – de bästa för hela livet!

Lägerlivet ger oss unika möjlighet att fördjupa relationer. I matkön, på väg till en storsamling eller vid kvällens pyjamasbön så dyker de upp… de där frågorna och funderingarna om Gud, Jesus, livet och annat man funderar över. Lägerliv är lärjungaliv, helt enkelt!

/Susanne Olofsson, ledarutvecklare med fokus på barn och familj

Tacka Gud för:

  • vad läger får betyda för både barn, unga och ledare.

Be för:

  • alla de små och stora läger som EFKs församlingar arrangerar för barn och unga under sommaren. Be om positiva upplevelser av både gemenskap och en Gud som är god och vill vara vår bästa vän i alla lägen.
  • alla vuxna och ledare att kunna se och lyssna in vad barn och unga behöver och kunna vara en vettig vuxen som visar Guds kärlek.