EFK bön vecka 28, 8-14 juli 2019

alt

Tonårsbibelskolan är till för att unga människor ska få lära känna Jesus

Tonårsbibelskolan på Götabro har en lång historia av att undervisa och leda ungdomar i tro på Jesus. I två veckor har vi lektioner, aktiviteter och andakter som är utformade för att deltagarna ska utmanas och växa i tro. I år är vi tio ledare och drygt 40 tonåringar som är uppdelade i tre årskurser.

I lektionerna tas ungas tro och frågor på allvar, vi vill att ungdomarna ska få se att den kristna tron håller och är en stadig grund att bygga livet på. Lektionerna ger också en baskunskap där det teoretiska och det praktiska går hand i hand. Både genom att möta ungdomarna i samtal och att låta det vi pratar om få praktiska konsekvenser, till exempel i form av en outreach och insamling till missionsprojekt, förs ord och handling ihop.

Eftersom bibelskolan sträcker sig över en tvåveckorsperiod finns det utrymme att lära känna varandra väl. Vi vill att gemenskapen på Tonårsbibelskolan ska få visa på Jesus och ge vänner för livet. Bland deltagarna finns det olika förutsättningar för gemenskap i hemförsamlingarna, vissa är från stora ungdomsgrupper, och vissa har inga andra kristna i sin ålder där de bor. Gemenskapen på Tonårsbibelskolan är då en särskilt viktig gemenskap.

Bönen för Tonårsbibelskolan är att ungdomarna ska få göra konkreta och viktiga möten med Gud. Vi har mycket tid för andakter, bön och lovsång. Vi får ofta se hur Gud verkar i ungdomarna både när de tar emot förbön och när de ber för varandra. Framför allt är Tonårsbibelskolan till för att unga människor ska få lära känna Jesus.

/Petra Thörn och Emma Andersson, leder Tonårsbibelskolan på Götabro 2019

Tacka Gud för:

  • för alla ungdomar som är anmälda till Tonårsbibelskolan på Götabro.
  • för den möjligheten att samlas och söka Gud som Tonårsbibelskolan är och har varit för många.
  • för ledarteamet och för allt gott som ledare och personal på Götabro ger Tonårsbibelskolan.

Be för:

  • att vi ska få en inneslutande och varm gemenskap där ungdomarna känner att de kan vara närvarande och bli sedda.
  • ledargemenskapen och för att ledarna ska få komplettera varandra på ett bra sätt.
  • att Gud ska öppna upp ungdomarna för att möta honom och förvandlas av honom.