EFK bön vecka 30, 22-28 juli 2019

alt

Missionärer hämtar ny kraft

Evangeliska Frikyrkan har i dagsläget cirka 75 utsända missionärer, som arbetar i samarbete med lokala partners i våra fyra regioner. Majoriteten av dem arbetar med Församlingsbyggande, övriga inom våra tre andra fokusområden: Barns rättigheter, Mot människohandel och Hållbar Försörjning (eller en kombination).

Och vi vill sända fler! Roller har förändrats genom åren, men vi tror starkt att svenska missionärer har viktiga uppgifter att fylla i vårt internationella arbete. Flera av våra regioner söker för närvarande efter nya medarbetare.

Under sommaren är många på Sverigebesök, dels för semester och vila, dels för besök hos understödjande församlingar. Denna vecka möts ett 30-tal av missionärerna, och ett 25-tal barn, på årets missionärskonferens på Götabro kursgård. Det är ett tillfälle för rekreation, påfyllnad, erfarenhetsutbyte och inte minst ett unikt tillfälle att träffa svenska missionärskollegor. En chans att dela både glädje och sorg tillsammans. Det ger också möjlighet för missionärsbarnen att träffa kompisar och dela gemensamma erfarenheter.

Två nya familjer förbereder sig för att resa ut i missionstjänst de närmaste månaderna: Staffan och Anna Jenemark, med tre barn, som flyttar till Brasilien i januari, samt Cristofer och Magdalena*, med ett barn, som reser ut till Mellanöstern i höst.

/Stefan Östman, projekthandlägare på EFK:s Internationella Program

* Av säkerhetsskäl skriver vi inte ut efternamnet.

Tacka Gud för:

  • alla EFK:s missionärer, som ger av sina liv för att sprida evangeliet om Jesus i ord och handling!
  • de nya missionärsfamiljerna, och be att Gud förbereder dem inför den omställning som det innebär att flytta till ett nytt land, och rustar dem för de uppgifter som väntar.

Be för:

  • missionärerna som just nu är på Sverigebesök får välbehövlig vila, återhämtning och ny inspiration. Be att missionärskonferensen blir välsignade dagar, för både barn och vuxna.
  • alla missionärsbarn, att Gud särskilt möter deras behov.
  • att Gud kallar fler personer till tjänst i vår internationella mission, och att resurser frigörs för att kunna skicka ut dem.