EFK bön vecka 31, 29 juli-4 augusti 2019

alt

Att vakna upp till liv

"Min syster och jag stod framför hennes hallspegel. Vi tittade på oss själva och på varandra. Vi jämförde men hade svårt att se de där likheterna mellan oss som andra alltid har påpekat. Det som dock stod helt klart för oss var att vi alltmer kommit att likna våra föräldrar. En annan sorts spegel utgör liknelsen om farisén och tullindrivaren (Luk 18:9-14). Det kunde inte skilja mer mellan dem: den ene var en religiös förebild, den andre en överlöpare som drev in pengar åt en förtryckande ockupationsmakt."

Så börjar en text av Hanna Wärlegård, i boken "Att vakna upp till liv". Boken är en andaktsbok innehållande 40 texter med bidrag av bland andra mig – Åsa Molin, lärare på ALT – och min kollega Hanna Wärlegård samt flera tidigare lärare och studenter i nätverket Nelly.

Det här läsåret på ALT har innehållit ett stort antal nya böcker där personal är författare eller redaktör. Böcker i flera olika teologiska genrer där några exempel är ”To Cast the First Stone: The Transmission of a Gospel Story” (Tommy Wasserman tillsammans med Jennifer W. Knust), ”Paulus mot väggen: Arton raka frågor och lika många försök till svar” (Mikael Tellbe), ”Gud & sånt” (Fredrik Wenell tillsammans med bland annat några före detta ALT-studenter), ”En guide till Johannesevangeliet” (Ludvig Nyman) samt ”När tron prövas” (Mikael Hallenius).

För ALT är det viktigt att formulera teologi på ett lättillgängligt sätt för att på så vis betjäna församlingar och göra undervisningen enklare, ännu mer intressant och aktuell.

/Åsa Molin, lärare Akademi för Ledarskap och Teologi

Tacka Gud för:

  • att ALT får vara med och ge kunskap vidare, inte bara till studenter på utbildningarna utan även till församlingar.

Be för:

  • att böckernas innehåll får falla i god jord och ge ringar på vattnet i kyrkan i Sverige i dag.
  • att böckerna ska ge svar på människors frågor och längtan och få vara med och leda människor närmare Gud.