EFK bön vecka 35, 25 augusti-1 september 2019

alt

"Varje år slås jag av hur modiga de är!"

Den här veckan drar vi igång en ny termin på Liljeholmens folkhögskola. 23 deltagare kommer att under ett läsår fördjupa sig i ordet, äta massiva mängder kladdkaka och ta nya steg i sin efterföljelse till Jesus. Varje år slås jag av hur modiga de är! Det finns så många olika spännande, roliga, kloka och bra saker man kan göra under ett år - men våra deltagare har valt att lägga ett år på att söka Gud.

Våra dagar varvas mellan bibelläsning, undervisning och olika sätt att ge utlopp för det vi läst och fått till oss. Vi använder oss av kreativitet, vi sjunger, skriver musik, vi målar, drejar och skapar. Vi försöker hitta olika sätt att nå ut med budskapet om Jesus, om hopp mitt i hopplösheten. Vi försöker finna vägar att verka för rättvisa och kärlek både globalt och alldeles nära.

Jag brukar återkomma till bilden av ett fältsjukhus när jag funderar över vad bibelskolan är för något. Våra deltagare kommer från massor av olika strider. Kroppshat, trasiga relationer, missbruk - ja listan kan göras hur lång som helst. Under ett år på bibelskola, där de tar en paus från allt som pågår i livet ger de Gud chansen att komma med befrielse och förvandling. Här finns tid att be,samtala, bearbeta, få nya perspektiv. Det är underbart för oss som lärare att se hur oro får bytas ut mot frid, ångest bytas ut mot framtidshopp och självhat bytas ut mot en identitet som Guds älskade barn. Tack för att du är med och ber!

/Elisabet Svahn, lärare & kursföreståndare Liljeholmens Folkhögskola

Tacka Gud för:

  • EFKs bibelskolor och för hur Han använder dem för att befria och utrusta människor.

Be för:

  • att Gud ska få göra sitt verk på djupet av de människor som går på bibelskolorna detta läsår.
  • att Gud ska utrusta och kalla nya ledare bland de unga människor som tar nya kliv i sin tro under bibelskoleåret.