EFK bön vecka 37, 9-15 september 2019

alt

"Vilka dörrar kommer Gud öppna?"

Efter 7 år i den mångkulturella stadsdelen Skäggetorp i Linköping kunde vi för ett år sen lämna över ledarskapet i Nygårdskyrkan. Glädjen över att först drömma om en församling, se den växa fram och sedan lämna över ledarskapet när den planteringen var tillräckligt stabil är självklart stor.

Men, samtidigt innebär detta för mig och min familj nya utmaningar. Vi flyttade två 2 km till stadsdelen Ryd med drömmen om ännu en församling. Vi har nu format ett kärnteam som i vår och sommar gjort många saker för att få nya kontakter och göra oss synliga. Vi har uppskattningsvis fått dela ut runt 60 biblar på många språk, haft barnaktiviteter i form av bland annat hoppborg i parken och fått många positiva bemötanden från både kommun och vanliga Rydsbor.

alt

Något av det bästa och det värsta med att få vara med att plantera en församling är att man inte alls vet något om framtiden. Vilka dörrar kommer Gud öppna? Vilka personer kommer Gud föra till oss? Hur snabbt kommer gemenskapen växa? Så många möjligheter och så mycket ovisshet. Otroligt spännande, men också ödmjukande då man verkligen inser sitt beroende av Gud!

/Johannes Stenberg, Ryds Hemkyrka

Tacka Gud för:

  • de biblar vi fått dela ut på t ex urdu, somaliska, arabiska, farsi, dari, bengali och hindi.
  • den öppenhet som finns bland många utbytesstudenter från muslimska länder.
  • de nya kontakter som knutits under sommaren med olika Rydsbor.

Be för:

  • att Gud kallar fler kristna till församlingsplantering i våra miljonprogram.
  • att personer ska komma till tro och döpas redan nu i höst.