EFK bön vecka 38, 16-22 september 2019

alt

"Jag hade kommit med drömmen om att få predika i Sverige.."

Söndagen den 1 september i år hade en man i femtioårsåldern varit och handlat bröd, han gick förbi Nya Rågsved Folkets Hus och överraskades av att det fanns en ny kyrka. Klockan var 13:45 och New Life Souths första gudstjänst skulle strax starta. Han kom in och var med under hela gudstjänsten. 2011 flyttade Cris, Matet och sonen Agathos till Stockholm. Cris är utbildad pastor och drömmen var att leda en församling i Sverige.  De såg en möjlighet och reste hit, men saker och ting utvecklades inte som de hade hoppats.

"Jag hade kommit med drömmen om att få predika i Sverige men det enda jag hade tid till vara att dammsuga eftersom jag fick arbeta hårt som städare", berättar Cris.

alt
alt
alt

Ett par år senare kom Cris och Matet i kontakt med församlingen New Life. Efter att ha tjänat i New Life under flera år började drömmen om en ny kyrka få liv. Nu har dörrarna slagit upp till New Life South och Cris är avskild som pastor. Drömmen är en kyrka söder om Stockholm där människor från alla nationer är välkomna in i en familj av människor som är överlåtna till att älska Jesus och varandra. Det finns få kristna i södra Stockholm. Vi ber och drömmer om att fler människor, liksom mannen med brödet som kom in till oss ska hitta till oss och finna sin plats i vår gemenskap.

/Sara Jonegård, New Life South

Tacka Gud för:

  • Cris och Matet Salvador och andra missionärer som kommer till Sverige.
  • att vi har en plats att mötas på och för att så många saker har fallit på plats så bra. Tacka Gud för det team av människor som har slutit upp bakom Cris och Matet.
  • de människor som nås av evangelium genom New Lifes olika siter.

Be för:

  • den grupp människor som har överlåtit sig till att vara en del av New Life South, be särskilt för Cris och Matet Salvador och Jörgen och Myrhene Hagerum som leder siten.
  • att vi hittar vägar att forma vår gemenskap och vårt utåtriktade arbete. Be att nya människor nås av evangeliet och bli en del av vår familj.
  • att Jesus Kristus ska bli känd, ärad och efterföljd i södra Stockholm och för de andra församlingar som redan finns där. Be att Gud förser församlingarna med allt de behöver och att vi tillsammans får större genomslagskraft i södra Stockholm.