EFK bön vecka 41, 7-13 oktober 2019

alt

”Hur ska jag lyckas försörja mig om jag lämnar prostitutionen?”

Utav de många tusen som blir offer för människohandlare i Europa hamnar de flesta inom sex-industrin och tvingas till prostitution. De har inte själva valt detta, men det är heller inte enkelt att ta sig ur situationen. Många tvingas vara kvar p g a att de har hamnat i skuld till förövarna eller att de hotas med repressalier. En fråga som ständigt finns med är: Hur ska jag lyckas försörja mig om jag lämnar prostitutionen?”

I Aten finns Threads of Hope, ett sömnadsföretag som ligger mitt i Atens Red Lights-distrikt. De utbildar och anställer kvinnor som har lämnat prostitution. Idag är 7 kvinnor anställda och ytterligare 6 kvinnor som går utbildningen. EFK är med och stödjer Threads of Hope med personal.

alt

Carina är en av dem som funnits hos Threads of Hope allra längst. Hon kommer från ett land i Östeuropa och hamnade på en av Atens bordeller när hon var 18 år gammal. Varje vecka fick bordellen besök av en kristen organisation som hjälpte henne att lämna bordellen och få börja på Threads of Hope. Hon berättar själv om hur svårt det var i början. Det var helt omöjligt att bara lyckas sy en rak söm. Det var så mycket som gjorde sig påmint från hennes gamla liv och som snurrade i huvudet. Hennes självförtroende var i botten. Idag, fem år senare är hon lärare på Threads of Hope och utbildar de nya kvinnorna i att sy. Hon förstår vad de går igenom och kan hjälpa dem på ett sätt som många andra aldrig skulle kunna.

/Eva-Lena Hellmark, arbetar i Aten, Grekland, med organisationen Threads of Hope

Tacka Gud för:

  • Threads of Hope, som kan erbjuda ett alternativ för dem som vill lämna prostitution.
  • de kvinnor som precis som Carina har fått ett nytt liv, inte bara genom att de fått ett arbete, men också för att de fått möta Jesus.

Be för:

  • mer resurser och nya och större lokaler för att kunna ta emot fler av de kvinnor som knackar på dörren och vill börja hos Threads of Hope.

Läs mer om Threads of Hope och se deras produkter på www.threadsofhope.grlänk till annan webbplats