EFK bön vecka 43, 21-27 oktober 2019

alt

Arbete mot människohandel på Iberiska halvön

Evangeliska Frikyrkan har det senaste året börjat samarbeta med en förening i Valencia som arbetar mot trafficking och sexuell exploatering. Under fem år har man vandrat på gator och gränder och byggt relationer med de kvinnor som vi vet lever under slavliknande förhållanden.

Emma är en av de hjältar som vecka efter vecka besöker kvinnorna på gatan. Tillsammans med teamet i Valencia jobbar hon med att möta dessa kvinnor minst en gång i veckan. Att ge ett varmt ord, ge lite varm dryck när det är kallt eller en kall dryck på sommaren och samtala om lite vad som helst. Innan man kan dela evangeliet och ge information om vilken hjälp som finns att få för den som vill lämna arbetet på gatan. Emma är en riktig eldsjäl som kombinerar sitt arbete som lärare med att jobba ideellt på kvällar och helger. Förutom att möta kvinnorna är hon aktiv i att informera om den brutala verkligheten i de olika kyrkor som på något sätt vill samarbeta. Hon är även sångerska och har gett ut några sånger  där all vinst går till att stödja arbetet mot trafficking.

Föreningen i Valencia består av 9 medarbetare som dels jobbar med kontakten med kvinnorna på gatan dels med medvetandegörande av problematiken av prostitution i Spanien på skolor och i lokala församlingar.

/Anna-Maria Mehmedovic arbetar som missionär för EFK i Valencia

Tacka Gud för:

  • de två kvinnor som under året lämnat gatan och fått plats på skyddat boende och för den upprättelse process som de påbörjat.
  • föreningen som arbetar på troget i Valencia och i ur och skur möter de mest utsätta kvinnorna på gatan.

Be för:

  • fler medarbetare i föreningen för att hinna med att följa upp relationerna och att arbetsbördan inte ska bli för tung.
  • de två kvinnor som lämnat gatan och för den upprättelse process som pågår i dem. En av dem har tagit emot Jesus som sin personlige frälsare och har blivit döpt.