EFK bön vecka 5, 27 januari-2 februari 2020

"Vi vill vara en missionell församling och vi längtar efter att få sträcka oss mer ut utanför kyrkans väggar"

Hej alla EFK-vänner!

Jag heter Hanna Cajdert, och jag är pastor i Korskyrkan i Aneby sedan augusti 2019. Den här veckan har jag fått chansen att berätta lite om vår församling. Vi är en församling med stort hjärta för den uppväxande generationen och har som en del i vår vision att vara en ”alla åldrars församling”. Det betyder att vi vill vara en församling där de olika generationerna inte bara går till olika verksamheter, utan där vi skapar utrymme för möten och relationsbyggande över gränserna. I skrivande stund har jag precis kommit hem från en alla åldrars-gudstjänst, som vi har ungefär en gång i månaden. Förra veckan hade vi visionsfest för alla åldrar, och det var fantastiskt roligt och gav oss alla mersmak för fler gemenskapsaktiviteter.

Våren 2020 satsar vi på en bibelläsningsutmaning i församlingen där alla som vill får följa en gemensam bibelläsningsplan genom Markusevangeliet. Söndagens predikan handlar sedan om texten vi läst under veckan. På så sätt vill vi uppmuntra och hjälpa församlingen att låta Bibeln bli en mer naturlig del vid vardagens frukost- eller middagsbord. När vi alla läser samma text tillsammans så tror jag det hjälper oss som församling att upptäcka nya perspektiv på vem Jesus är och hur vi ska leva livet som Jesusefterföljare. Dessutom blir det roligare när vi läser Bibeln tillsammans!

Vi har en stor ungdomsverksamhet med ca 60 ungdomar och dessa hör till vårt största böneämne just nu. De flesta ungdomarna kommer inte från troende familjer och vi ber att de ska få lära känna Jesus. I linje med vår vision om ”alla åldrars församling” vill vi också sträva mot att integrera ungdomar, barn och vuxna på ett tydligare sätt. Här behöver vi Guds ledning för att på bästa sätt kunna förvalta dem han har anförtrott oss.

Aneby är en ort med ett rikt väckelsearv, och det finns gott om kyrkor i omgivningen. Men vi har nu som församling stora utmaningar framför oss att på nytt nå ut med budskapet om Jesus Kristus. Vi ber att Gud ska ge oss väckelse igen, på ett nytt sätt för vår tid. Vi vill vara en missionell församling och vi längtar efter att få sträcka oss mer ut utanför kyrkans väggar. Vi ber om frimodighet och vägledning, och att Gud öppnar människors hjärtan för evangeliet.

Tack för era förböner! Guds välsignelse!

/Hanna Cajdert, pastor i Korskyrkan Aneby

Be:

  • att våra ungdomar som inte kommer från troende familjer ska få möta Jesus.
  • om frimodighet och vägledning, och att Gud öppnar människors hjärtan för evangeliet.
  • för väckelse, på ett nytt sätt i vår tid.