EFK bön vecka 6, 3-9 februari 2020

I bön ser vi drömmar formas och liv förvandlas

Jag heter Mattias Engström och är pastor i Timmersdala Frikyrkoförsamling. Denna vecka så har vi fått möjlighet att dela något om vad vi står i.

När vi nu precis har klivit in i ett nytt år så inbjuds man ju både att blicka bakåt och framåt. Något jag slås över är hur bönen både förvandlar och formar, ibland på ett ögonblick men ofta i det korta perspektivet nästan osynligt men ändå påtagligt. Vi har i Timmersdala talat och bett utifrån den där längtan att Guds hjärta ska få slå i oss, att vi skulle få se vår omvärld och våra medmänniskor med Hans ögon, vi brukar säga att vi vill vara Jesu händer och fötter. Det senaste året har vi fått se hur vi alltmer möter människor i marginalen, ensamhet, missbruk eller psykisk ohälsa. Det är spännande att se hur Gud är med och leder i detta. Vi har fått fundera, hur ska vi organisera oss för att möta de olika behov som finns, praktiska såsom sysselsättning, ekonomi, kontakt med myndigheter, själsliga genom samtal och hjälp att bryta ensamhet samt andliga behov. Vi har fört samtal med socialtjänst och frivård.

I bön och samtal med varandra så ser vi hur drömmar formas och liv förvandlas. Vilka steg behöver vi ta nu? hur ser behoven ut? Vilka har gått före som vi kan ta rygg på? En i vår församling sa alltid, bara en människa till. Jag tror det är där i mötet det sker, fördjupade relationer, samtal som får ge liv, bön som får bära, förvandla och forma.

/Mattias Engström, pastor i Timmersdala Frikyrkoförsamling

Var med och be för:

  • att vi ska finna vägar där vi kan hjälpa människor till sysselsättning.
  • att vi förvaltar de förtroenden som vi får på ett vist sätt.
  • att vi får vara med och ge helande, befrielse och nytt hopp i vårt samhälle.