EFK bön vecka 11, 9-15 mars 2020

”Denna hjälp kom precis i rätt tid”

Under 2019 gjordes Evangeliska Frikyrkan (EFK) en insamling till Moçambique och de som drabbats av cyklonerna. Genom EFKs samarbetskyrka IUBM, med många lokala kyrkor i de drabbade områdena - Beira med omnejd, kunde vi förmedla pengar som kunde ge hjälppaket med bl.a. ris, majsmjöl, myggnät, bönor, olja mm till 9000 familjer. Detta var i den akuta fasen, strax efter katastrofen.

Under hösten gjordes en andra insats då människor fick utsäde för att kunna så ris och majs.

”Denna hjälp kom precis i rätt tid”, sa Teofilo Piedade Alberto när jag mötte honom för en månad sedan. Teofilo är samfundsledare för IUBM och en av dom som varit på plats och koordinerat hela insatsen i Beira. ”Vi är så tacksamma för det stöd vi fått och att ni fortsätter tänka på oss, och vi behöver fortsatt ert stöd, för situationen efter cyklonen är fortsatt mycket svår.”

Under våren kommer fas tre med återuppbyggnad av byggnader. Många har redan börjat bygga upp sina egna hus med enkla medel. Det som de nu vill göra är att fokusera på att bygga upp kyrkorna. Kyrkorna är en samlingsplats i samhället, en byggnad som används både till gudstjänst men också för att ha andra sammankomster. På så sätt kan församlingen få betjäna samhället.

Tack till alla som varit med och bidragit till denna insamling som är med och gör detta möjligt!

/Anneli Dagernäs, regionledare EFK Afrika

Tacka Gud för: 

  • att samarbetet med partnerkyrkan IUBM har stärkts genom denna insats, och även med EFKs partnerkyrka i Brasilien, CIBI, som vi tillsammans gjort insatserna med.
  • alla givare som gör detta möjligt.

Be för:

  • kyrkorna i Beira med omnejd, att de får vara ljus i en svår tid.
  • att vädret inte ska försvåra återuppbyggnad och skörd.
  • ledarskapet i IUBM, om fortsatt enhet.