EFK bön vecka 14, 30 mars-5 april 2020

Nya församlingsinitiativ i sydöstra Skåne

Skillinge Missionshus har fått se personer från Ystad komma till olika samlingar som föredrag, Alpha och gudstjänst. Detta har väckt förhoppningar om en ny församling i grannkommunen. Vi har fått ekonomiska möjligheter att satsa på en församlingsplantering i Ystad och arbetet startade i höstas med gudstjänster på prov, då flera från trakten kom. Sedan i början av februari har vi också en Alphakurs med elva deltagare som möts på ett café. Gudstjänster firas några gånger under våren och en husgrupp ska starta. Vi ser början till en ny församling.

I Skillinge Missionshus finns bara ett fåtal ungdomar. För att nå unga behöver man finnas inne i staden Simrishamn. Där finns behov av flera mötesplatser, samt mer stöd och initiativ kring psykisk hälsan för unga. Församlingen har beslutat att vi vill möta sådana behov. På sikt vill vi etablera en gudstjänstfirande gemenskap för unga och har börjat med att forma en mötesplats. Församlingen har hyrt en lokal i Simrishamn, kallad the Livingroom som har inretts till ungdomscafé. Den kommer även att användas av andra organisationer, som Rädda barnen, Elevhälsan och Ungdomsmottagningen. Bredden av användare kommer att göra Livingroom mer öppen och attraktiv.

/Bengt Jörnland, pastor Skillinge Missionshus

Tacka Gud för: 

  • möjligheten vi fått att starta dessa båda initiativ.
  • lokalen Livingroom och kontakten med de andra organisationerna.

Be för:

  • personerna som går Alpha i Ystad.
  • att ungdomar ska viljas komma till Livingroom och känna sig hemma där.
  • alla vårdgivare såväl barnen hos vår partner i Indien, vars situation är ansträngd i coronatider.
  • migrerande dagsarbetare i olika delar av Indien som har tappat sina jobb och på grund av avstängning gällande coronaviruset kan de inte gå tillbaka till sina byar eller hem. Helt strandsatta!