Fastan 2023 - Fri att följa

Nu går vi snart in i fastan, som pågår från askonsdagen fram till påsken. Kanske bär du på en längtan att få upptäcka Gud på ett nytt sätt, eller förstå mer av vem Han är. Fastan är en tid då vi inbjuds att stanna upp och avstå från olika saker för att göra plats för tid med Gud i vår vardag. Under sju veckor kommer bönebrevet att reflektera över vad det innebär att följa Jesus.

Vid flera tillfällen i Evangelierna uppmanar Jesus människor att följa honom. Uppmaningen; följ mig, handlar inte i första hand om att ta sig till en viss geografisk plats. Nej, när Jesus klev in i lärjungarnas vardag och sa: följ mig, så var det en inbjudan till att leva ett helt annorlunda liv.

Jesus berättar en gång en liknelse om en man som bjuder in till en stor fest. Men alla de inbjudna ursäktar sig, de kan tyvärr inte komma. De har fullt upp med jobbet, familjen och olika projekt där hemma. De går miste om festen. Inbjudan går vidare och snart fylls huset av andra människor som längtar efter ett god måltid, fest och gemenskap.

Tänk dig att Jesus kliver in i din vardag med ett inbjudningskort i handen. Han kommer till ensamheten vid köksbordet, röran hos småbarnsfamiljen, till bilen när tonåringarna skjutsas hit och dit, till sjuksängen och till den som suckar över den överfulla inkorgen. Han påminner kärleksfullt om att trots att vardag med familj, arbete och bestyr kan vara så vackert och en gåva, så finns det något djupare och mer dyrbart.

Fastan börjar på Askonsdagen den 22 februari och pågår till påskdagen den 9 april. Det är veckor där vi inbjuds att fördjupa relationen med Jesus och avstå något av det som annars fyller vår vardag till förmån för det allra viktigaste.

/Linalie Newman
Missionsdirektor, Evangeliska Frikyrkan

Tacka för:

  • Att Jesus ser dig och din vardag just nu. Han vet precis hur du har det, vad som tynger dig och vad du gläds över.

Be att:

  • fastan får bli en tid som fördjupar din relation med Jesus.
  • Jesus ska hjälpa dig att se vad som hindrar dig att följa honom just nu. Vad behöver du avstå ifrån för att bli fri att följa?

Vecka 8 - februari 2023
Tack för att du är med och ber!

Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer vi under fastan att dela enkla uppmaningar till reflektion och handlingar varje dag, som ett sätt att fasta på, för den som vill.